Külföld

2009.06.11. 11:09

Rekordáron kelt el Ronaldo!

A Real Madrid rekord összegű, 80 millió fontos (94 millió eurós) vételi ajánlatot tett Cristiano Ronaldóért a Manchester United labdarúgócsapatának, amely ezt elfogadta.

feol.hu

"Cristiano kérését figyelembe véve - aki ismét jelezte, hogy távozni szeretne -, illetve a képviselőivel folytatott megbeszélések után úgy döntöttünk, engedélyt adunk neki, hogy tárgyaljon a madridiakkal" - áll az angol bajnok csütörtöki rövid közleményében.
A manchesteriek mindehhez annyit tettek még hozzá, hogy várhatóan június 30-ig készül el a végleges megállapodás.
Amennyiben az üzlet valóban megköttetik, a portugál aranylabdás minden idők legdrágább futballistája lesz, megelőzve a francia Zinédine Zidane-t, akiért 2001-ben szintén a Real Madrid fizetett 75 millió eurónak megfelelő összeget a Juventusnak.
A Manchesterrel 2008-ban a bajnokság mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerő, idén pedig BL-döntős szélső már tavaly el akarta hagyni csapatát a Realért. A spanyol klub azonban hiába tett meg mindent a szerződtetéséért, az MU elöljárói - Sir Alex Ferguson vezetőedző határozott tiltakozása nyomán - akkor mereven elzárkóztak még a tárgyalásoktól is.
A madridiak az új elnök Florentino Perez ígéretéhez híven jelenleg nagyon aktívak az átigazolási piacon, kedden ugyanis az AC Milan brazil aranylabdás játékosát, Kakát vették meg 67 millió euróért. Az érte fizetett összeg jelenleg még az átigazolási örökrangsor második helyét jelenti. 
A királyi klub ráadásul a hírek szerint nem elégszik meg a két sztárral, s mellettük a Bayern München francia középpályását, Franck Ribéryt is meg akarja szerezni még ezen a nyáron.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!