megbízható szakember

2018.01.15. 08:30

A Fejér Megyei Állategészségügyért Alapítvány díjazottja Juhász Attila

A decemberi kulcsi állatorvosi emléknap három díjazottja közül kettőt: az Év Állatorvosát, valamint a Dr. Lancz Endre Életműdíj idei elismertjét már bemutattuk. Az Állategészségügyért Díjat idén Juhász Attila kapta. Ez az az elismerés, amelyet szakmai berkeken belüliektől, de civilek kapják.

S. Töttő Rita

Juhász Attila az Állategészségügyért Díjat vehette át Fotó: DH

Juhász Attila tipikusan az a szakember, aki – bármilyen feladatot hozott elé az élet – mindig igyekezett szakmailag is felkészülten fogadni a kihívásokat. A Tapolcáról származó szakember tanárként, fejlesztőmérnökként, jogászként, később közigazgatási szakemberként is tevékenykedett. Az állategészségüggyel akkor került kapcsolatba, amikor a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatali Központok kialakítására került sor, és pályázat útján – mintegy harminc jelölt közül – a Fejér megyei hivatal jogi- és humánpolitikai osztályának vezetőjévé nevezték ki.

Juhász Attila az Állategészségügyért Díjat vehette át Fotó: DH

Hamar beilleszkedett a közösségbe, így nem volt kérdés számára, hogy a kormányhivatali szervezet létrejöttekor az állategészségügyi szakigazgatási szervben marad. Akkori főnökével egyeztetve előkészítette és bejegyeztette a Fejér Megyei Állategészségügyért Alapítványt, amely azóta is működik, és például szervezi a kulcsi emléknapot. Az alapítvány legutóbbi díjátadóján végre ő volt az egyik elismert: az Állategészségügyért Díjat kapta, amelynek létrejöttében is segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!