ragadozó halakra érdemes menni

2019.11.24. 07:10

Változik a horgászrend a Velencei-tavon

December elsejétől változik a horgászrend a Velencei-tavon, ahol a tél közeledtével egyre inkább már csak ragadozó halakra érdemes horgászni.

Tihanyi Tamás

A gárdonyi Gombos Csaba Zsigmond csalihalát a kora reggeli órákban kapta el ez a szép csuka Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A 46. hét őszies, de enyhe időt hozott, a horgászoknak már csak kisebb hányada próbálkozott békés halak fogásával. Egy-egy ponty, keszeg azért akadt a szákokban, de jobb eredményekkel csak elvétve találkoztunk – osztotta meg tapasztalatait lapunkkal Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

A gárdonyi Gombos Csaba Zsigmond csalihalát a kora reggeli órákban kapta el ez a szép csuka
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A ragadozó halakra pályázók már eredményesebb hetet zártak. Többen dicsekedhettek remek süllőfogásokkal, s volt kapitális méretű is a horogra akadt példányok között. Balint kevesebbet, csukát viszont a héten is jól lehetett fogni. A csalihal és a műcsali egyaránt fogósnak bizonyult az összes ragadozó esetében. Hamarosan életbe lép egy horgászrendi változás: eszerint december elsejétől partról reggel 6 órától este 10 óráig, csónakból pedig napkeltétől napnyugtáig engedélyezett a horgászat a Velencei-tavon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában