a padok egyelőre maradnak, de legalább tiszták

2019.08.15. 07:10

Takarítottak az aktív fiatalok Székesfehérváron

Ahogy arról keddi lapszámunkban írtunk, a Kelemen Béla és a Palotai út kereszteződésében található áruház közelében lévő padok körül elszabadultak az indulatok, sőt felvetődött azok eltávolításának lehetősége is. A történet befejezése még odébb van, ám a terület egyelőre megtisztult.

Borsányi Bea

A terület tiszta, de hogy mégis meddig marad az, sajnos nem lehet tudni Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Öt fiatal érkezett Viza Attila képviselő vezetésével szerda délelőtt a szemerkélő esőben seprűkkel, lapátokkal, szemeteszsákokkal és gumikesztyűkkel felszerelve, hogy megtisztítsa a padokat és környéküket.

A terület tiszta, de hogy mégis meddig marad az, sajnos nem lehet tudni
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Kozári Kristóf, a Fidelitas városi elnöke elmondta, a padok közforgalomnak átadott magánterületen vannak, ezért tisztán tartásuk nem a Városgondokság feladatkörébe tartozik, így viszont senki nem takarítja a területet. Ezért ajánlotta fel a fiatalokból álló szervezet, hogy rendbe teszi a kis teret.

„A szerdai akció beleillik azoknak a sorába, amelyet a Fidelitas helyi szervezete a nyár folyamán végrehajtott és amelyek célja felhívni a város lakóinak a figyelmét környezetünk megóvására, annak tisztán tartására. Ebben szeretnénk segíteni a fehérváriaknak, jelen esetben éppen a Palotavárosiaknak és őszintén remélem, hogy a jó példa ragadós lesz”, fogalmazott Kozári Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában