a város apraja-nagyja tett érte

2019.10.12. 07:30

Ősszel is virágzik Velence

A körfogalom melletti szent kereszthez, valamint a hősi temetőbe kerültek a színpompás virágok a napokban, a helyi oktatási intézmények és nyugdíjas klubok segítségével.

S. Töttő Rita

Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

Velence városa tradicionálisan az ország legzöldebb, legvirágosabb települései közé tartozik, s ennek fenntartásáért sokat is tesz a város apraja-nagyja. A hagyományos tavaszi nagyvirágosítás mellett évek óta az önkormányzat jóvoltából ősszel is elültetnek 4500 tő árvácskát a közterületeken Benkő Istvánné vezetésével, a város nyugdíjas klubjainak és oktatási intézményeinek aktív részvételével. Idén a Wenckheim-kastély előtt, a körfogalom melletti szent keresztnél, valamint a hősi temetőbe kerültek a színpompás virágok szorgos kezek által. Az ültetésből kivette részét a település polgármestere, Koszti András is, aki megköszönte a segítők évek óta végzett tevékenységét.

Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

- A rengeteg segítő közül szeretném kiemelni a három nyugdíjas klubot, amelyek nagy létszámmal vettek részt az önkéntes munkálatokban. Köszönet illeti továbbá a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium valamint a Dr. Ranschburg Jenő EGYMI tanulóit és munkatársait, akik ugyancsak komoly létszámmal és mértékben járultak hozzá a sikeres virágültetéshez. Nem csak most, ezt teszik évek óta és ezért nem lehetünk eléggé hálásak nekik, hiszen jelentős mértékben hozzájárulnak Velence üde, zöld, környezetbarát arculaténak megtartásához, továbbfejlesztéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában