fedezd fel önmagad, fedezd fel saját megoldásaidat

2019.03.17. 09:00

Legyen az önismeret a hétköznapok része

Könnyen belefásulunk a szürke hétköznapokba és elfelejtünk igazán magunkkal törődni, pedig mindenki megérdemli.

feol.hu

Ázsóth-Balom Zsanett

Fotó: Ázsóth-Balom Zsanett

Ázsóth-Balom Zsanett különböző módokat talált és tanult ki maga is, annak érdekében, hogy minél nyugodtabban telhessenek nem csak az ő, de a mi mindennapjaink is, ebben a folyamatosan pörgő, mégis monoton mókuskerékben.

Mi is az a ThetaHealing és hogy kerültél kapcsolatba vele?

Évekkel ezelőtt kezdődött önismereti utazásom, azóta sok mindent tanultam, magamról és a világ működéséről; előadások, tanfolyamok, fejlesztőcsoportok, módszerek, eszközök sokaságával ismerkedhettem meg. Kíváncsiságom sok területre sodort, csodálatos emberekkel ismerkedtem meg, ezek a kapcsolatok számomra a mai napig fontosak. A ThetaHealing® módszerével évekig ismerkedtem, jó néhány meditáción és konzultáción vettem részt, miután úgy döntöttem, elsajátítom azt. Hálás vagyok, hogy Tomek Noéminél tanulhattam meg ezt a csodás technikát. Fontos, hogy kitől tanulunk, nekem Noémi hiteles, kiváló tanár. A tanfolyamot 2018 márciusában végeztem el, azóta vagyok ThetaHealing konzulens. A módszer egyszerűségében, egyértelműségében van a hatékonysága; nem szükséges hozzá semmilyen extra eszköz vagy körülmény, csak az elhatározás, a szándék a változtatásra. Ez a módszer, egyfajta életszemlélet is. Ez a technika segít, ha úgy érezzük, elakadtunk az élet bármely területén, kíméletesen, és hatékonyan oldhatjuk vele azokat a blokkokat, hitrendszereket, melyek már nem szolgálják fejlődésünket.

Mit érthetünk blokkok alatt?

Tudatalatti minták alapján működünk, melyek van, hogy hasznosak, de van, hogy blokként, akadályként vannak jelen, és akadályoznak adott életterületen, az előrelépésben, változtatásban. Ezek a minták, blokkok nem tudatosak. Ha nekem például az a tudatalatti mintám, hogy én nem vagyok szerencsés, vagy hogy nem vagyok szerethető, akkor a környezetem, a világom ezt a hitrendszeremet fogja visszaigazolni események, érzések formájában. Így tart a tudatalatti „biztonságban”. Ha ezeket visszatudjuk követni, a mélyére tudunk ásni, hogy mikor tanultam meg az adott mintát, akkor fel is tudom őket oldani. Ez a technika egy ön- és másokat segítő módszer, amely részben energiagyógyászat is, de a hitrendszereink feltérképezése, oldása kiemelt jelentőségű benne. Ez a technika elsősorban théta agyhullámmal dolgozik. (A théta agyhullám az elalvás előtti, valamint ébredés utáni állapot)

Éveken át gyűjtötte tapasztalatait, amiket már másokkal is megoszt
Fotó: Ázsóth-Balom Zsanett

Milyen más módszerrel foglalkozol még?

Szeretném minél több emberrel megismertetni a meditáció és relaxáció jótékony hatásait. Egy nagy szünet gombot nyomni a mindennapokra, ez a fő cél, ez hozza magával a jótékony hatásokat; lecsendesedünk, oldódik a stressz, meghalljuk belső hangunkat, találkozunk önmagunkkal.

Kép az egyik foglalkozásról
Fotó: Ázsóth-Balom Zsanett

Amikor elvégeztem az emberi erőforrás tanácsadás mesterképzést Pécsen, kikristályosodott számomra, hogy ami igazán érdekel az a coaching és tréning területe. A Points of You™ eszközzel találkozva éreztem azt, hogy megérkeztem a coaching világába, ez az a módszer, melynek alkalmazásával azt érzem, hatékonyan tudom támogatni a hozzám forduló embereket, és nagyon jól kombinálható a Theta Healinggel is.

Mit tanácsolsz azoknak, akik ezen az úton szeretnének elindulni?

Hasznos felismerés, hogy nem a környezetet kell hibáztatni, hanem magamban megkeresni a megoldást, és ha én változom, a környezetem is változni fog. Mi magunk akarjunk változtatni. Ha pedig ez már megvan, rengeteg eszköz állhat a rendelkezésünkre tervünk megvalósításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában