Visszafogott emlékezés

2018.06.28. 09:30

Koszorúzás Horthy Miklós születésének évfordulóján Székesfehérváron

Az Országzászló téri trikolór zászló és az emlékmű tegnap óta nem áll magányosan: az alkotás tövében már egy koszorú is fekszik.

Szanyi-Nagy Judit

A koszorú közepéből Horthy Miklós képe köszön vissza

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Információink szerint különösebb cerem ónia nélkül emlékeztek meg ‒ a koszorún található szalag tanúsága alapján ‒ az Országzászló Védnöki Testület, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Fejér Szövetség képviselői vitéz nagybányai Horthy Miklós születésének százötvenedik évfordulójáról. Oka lehetett, hogy a koszorú éppen az Országzászló térre került.

Horthy Miklós volt ugyanis, akinek kormányzása alatt felállították az ereklyés országzászlót, amely egyaránt jelképezte a trianoni döntés elleni tiltakozást és a ragaszkodást Nagy-Magyarországhoz.

A koszorú közepéből Horthy Miklós képe köszön vissza
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A „rejtélyes” koszorú Horthy Miklós fényképét öleli körül, melyen egy szöveg emlékeztet a jeles évfordulóra: 150 éve, 1868. június 18-án született vitéz nagybányai Horthy Miklós, Magyarország kormányzója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában