közterület-felügyelet

2017.11.17. 08:22

Járókelőket zaklató árusokat kaptak el Fehérváron

Illegális közterületi árusokat kaptak el Székesfehérváron, a térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően. Mindkét eset a Belváros közvetlen közelében történt, az árusok a járókelőket zaklató módon kínálták különféle árucikkeiket.

ÖKK

Az egyik eset még szerda délután történt, amikor a közterület felügyelők a térfigyelő kamerákon keresztül arra lettek figyelmesek, hogy a Rákóczi úti üzletház előtt, az árusok a járókelőknek zaklató módon próbálták eladni különféle árucikkeiket, többek között ágyneműt, fehérneműt és zoknikat. A közterület-felügyelők értesítették a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre vonultak. Ekkor az árusok menekülni próbáltak, de a rendőrök végül öt személyt elkaptak az üzletházban, majd előállították őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A másik hasonló eset nemrég az Alba Plaza előtt történt. Három, szintén engedély nélküli árust kaptak el a közterület-felügyelők, akik az árut visszatartották, jegyzőkönyvet vettek fel a helyszínen, majd eljárást kezdeményeztek ellenük.

A közbiztonság javulását példázza az is, hogy az elmúlt hetekben több esetben észleltek a térfigyelő központ munkatársai garázdaságot. Az autóbusz-pályaudvar közvetlen közelében alkoholt fogyasztott, ittasan dühöngött és vizelt egy férfi, egy másik esetben pedig dulakodás történt több személy között. Értesítették járőröző kollégáikat, akik előállították a személyeket a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában