(1949–2019)

2019.11.07. 07:30

In Memoriam Tőkés László

Életének 71. évében elhunyt Tőkés László, a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. egykori ügyvezető igazgatója.

ÖKK

Az 1973-ban végzett mérnök számos erőműves tapasztalatot gyűjtött, mielőtt Fehérváron letelepedett: 1983-tól kezdett az erőmű ágazati vezetőjeként, majd a Fűtőerőmű Kft. ügyvezető igazgatójaként folytatta, 2008-as nyugalmazásáig. Munkájában precíz, strukturált, hosszú távú gondolkodó volt. Elkötelezett volt a környezetbarát erőmű kialakításában. Törekvéseivel mindig Székesfehérvárt és az itt élők érdekeit szolgálta – ha kellett, a döntéshozók ellenében is. A humánus munkahelyben látta a megoldást, és eltökélt volt abban is, hogy az erőmű a városé legyen.

A város közössége érdekében szabadidejében sokat tevékenykedett. Részt vállalt a katolikus egyházi életben: világi kisegítőként segítette a Jézus Szíve templomot, liturgiákat vezetett Seregélyes és környékén. Lelki közösségeket vezetett az öreghegyi egyházközségben. Az ökumené gondolatisága is közel állt hozzá. Búcsúztatásra november 13-án 14 órakor kerül sor a Béla úti temetőben. Fél 1-kor gyászmisét mutat be Dózsa István atya a Jézus Szíve templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában