Százhatvanheten

2019.06.14. 15:47

Idén is a fehérvári újszülött osztályt támogatták a vadászok

Három millió forint értékben vásárolhatott eszközöket az Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztály egy jótékonysági vadászatból befolyt támogatásnak köszönhetően. Az eseményen 167 vadász járult hozzá a bevételhez.

S. Töttő Rita

A vadászoknak megmutatták az osztály vezetői a támogatásból vásárolt eszközöket

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Országos Magyar Vadász Kamara Fejér megyei területi szervezete a 2018. december 27-én, Kápolnásnyéken megtartott jótékonysági célú vadászatának bevételéből 3 millió forint támogatást adományozott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermekosztályának. Az összegből az osztály két nagyon fontos készüléket vásárolt, melyeket pénteken mutattak be a jótékonysági eseményt megvalósító vadászoknak.

L. Simon László országgyűlési képviselő, vadász az átadón elmondta: a vadászok társadalmi presztízsének emelése nagyon fontos feladat, mert az embereknek tudniuk kell, hogy az igazi vadász a természetet és a vadat szerető ember. Az olyan jótékonysági akciók, mint a mostani, remélhetőleg felhívják a figyelmet erre a fontos célra, mindamellett, hogy láthatóan a legjobb helyre irányítják a támogatást. Az eseményen a támogatás szimbolikus oklevelét Méhes Lajos megyei kamarai elnök adta át, aki Fejes László főszervezővel és Schmidt József kamara elnökségi taggal együtt tekintette meg az országgyűlési képviselő a légzésfunkció mérő, valamint az allergiás gyulladást mérő eszközöket, melyekért Simon Gábor, a Fejér Megyei Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Szabó Hajnalka, az osztály vezető főorvosa mondott köszönetet.

A vadászoknak megmutatták az osztály vezetői a támogatásból vásárolt eszközöket
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hatodik éve érkezik támogatás a a vadászoktól az osztályra, mondta el Simon Gábor főorvos, hozzátéve, hogy számos fontos eszközt tudtak már ennek köszönhetően megvásárolni, a keringés- és légzésfigyelőtől kezdve a légzéstámogató készülékekig. Az osztályvezető főorvos asszony pedig kifejtette: a mostani eszközök nagyban segítik az orvosok munkáját, amelyekkel pontos diagnózisokat állíthatnak fel bizonyos allergiás tünetek esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában