Körön belül elsőbbség

2019.08.24. 07:00

Körforgalom épül a Zsolnai–Pozsonyi-csomópontban

A jövőben, már a nagyon közeliben, körforgalom segíti majd a forgalmat ott, ahol a Pozsonyi és a Zsolnai út, a Pöstyéni utca, valamint a Farkasdi utca nevű buszmegálló összetalálkozik.

Majer Tamás

A Farkasdi utcai buszmegálló is arrébb költözik, kicsit feljebbre a Zsolnai úton Fotó: ÖKK (Molnár A.)

A szeptember 6-ig tartó Zsolnai úti járdafelújítás utáni, 9-ével kezdődő héten kialakítandó körforgalom ideiglenes lesz, de semmi pánik, nem olyan, mint amilyen a Királyi Napok alatt a Zichy liget, illetve a Dózsa György úton csak prüszkölve fungált. Jól látható burkolati jelek lesznek itt és prizmák, a középszigeten pedig virágládák mutatják majd azoknak az úrvezetőknek is, hogy ez bizony immár körforgalom, akik figyelmét amúgy nem nagyon keltik föl az újonnan kihelyezett közlekedési táblák.

Bizonyos engedélyeztetési eljárások miatt sem lehet csettintésre megcsinálni a végleges körforgalmat, az jövőre lehet meg. Akkor alakíthatják majd ki a gyalogátkelőhelyeket, a közvilágítást, építik meg a megfelelő szegélyeket.

A Farkasdi utcai buszmegálló is arrébb költözik, kicsit feljebbre a Zsolnai úton
Fotó: ÖKK (Molnár A.)

Pénteken a helyszínen Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta, lakossági kérésre jön a változás. Plusz jó, hogy az önkormányzat közlekedési szakembereinek elképzeléseivel is találkozott az ötlet. A képviselő bizodalma szerint ezzel biztonságosabb lesz a csomópont. Körforgalomban buszmegálló nyilván nem lehet, úgyhogy a Farkasdi utcai buszmegálló is arrébb költözik, kicsit feljebb a Zsolnain. Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője megerősítette, ha beválik a közeli iskola miatt is fokozottan fontos forgalomlassítás, úgy jövőre javaslatot tesznek a város közgyűlésének a végleges körforgalom kialakítására.

Bozai István városgondnok rámutatott, a buszmegálló áthelyezése következtében az előzetes tervekhez képest nagyobb felületen újulnak meg a járdák a Zsolnai úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában