nehogy nagyobb kár keletkezzen

2019.08.24. 07:02

Fűnyesedék: ponyva volna jó

Egy olvasónk, Péter arról informálta lapunkat, hogy augusztus 22-én a Kálvin János téren, a Talentum Református Általános Iskola udvara melletti sportpályán fűnyírást végzett a városgondnokság…

Majer Tamás

Tegnap a Rózsa ligetnél jutott ponyvás a fűkaszás mellé Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„Úgy, hogy nem alkalmaztak a motoros fűkaszákhoz védőhálót vagy ponyvát – írta. – Ez azért gond, mert a kerítés mellett lévő parkolóban autók álltak. Az autókban most szerencsére csak annyi kár keletkezett, hogy le kell őket mosatni, mert csupa fű, por, hordalék lettek. Kár, mivel egy terven felüli mosás pluszkiadás, még ha az csak 1000-1500 forint is” – fogalmazott Péter.

„Tavaly ilyentájt a saját autómat is így beterítették. (Most észrevettem őket, és elálltam onnét.) Azután személyesen beszéltem az iskola igazgatójával, aki elmondta, a fűnyírást nem saját alkalmazottaik, hanem a városgondnokság végzi. Persze akkor felhívtam őket, de leráztak azzal, hogy ők mindig használnak védőfelszerelést, és egyébként, ha károm lett, bizonyítsam, hogy akkor történt, nem pedig előtte” – folytatta olvasónk.

Pénteken a Rózsa ligetnél jutott ponyvás a fűkaszás mellé
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nos, megkerestük Bozai István városgondnokot, aki azt nyilatkozta lapunknak, hogy indokolt esetben használnak védőhálót. Szavaiból kiderült, munkaerőgondok miatt nem állhat minden fűkaszás mellett egy dolgozó, aki ponyvát tart a repülő fűnyesedék útjába. Egyébként ő is azzal kezdte, hogy káreset esetén az érintettek odafordulhatnak a városgondnoksághoz, mint ahogy azt rendre meg is teszik a polgárok. A esetről olvasónk megosztott velünk egy videót, amelyet alább megtekinthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában