Az együvé tartozás körei

2018.06.04. 20:03

Élsportolók, ép és fogyatékkal élő gyerekek futottak együtt

Bömbölő pop-rock. Hangfalhasadás. Közben ritmusra térdemelgető lurkók A Szabadművelődés Házát övező zöldben. Ilyen bemelegítéssel készültek a résztvevők a VI. ÖsszetarTÓ Futásra. Mi közben Bujdosó Lilla szervezővel beszélgettünk.

Majer Tamás

Törteli Balázs bokszoló is együtt futott az ifjakkal

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tőle tudtuk meg, hogy 15 székesfehérvári iskola majdnem 50 négyfős csapata, vagyis közel 200 gyerkőc jött el a rendezvényre. A Csónakázó-tó körüli váltófutásban nem aranyéremre bazírozva, hanem egymással karöltve vettek részt ép és fogyatékkal élő gyerekek, valamint fehérvári sportolók. Jöttek triatlonosok, vízilabdások, kézisek, hokisok, bokszolók, kosarasok és focisták is. A fogyatékkal élőket az Ezredéves iskola tanulói, a Polgárdi-Tekerespusztán működő szociális intézmény lakói és a Szent Kristóf Szeretetház gondozottjai képviselték. Nemcsak a város élsportoló közössége, de ők is delegáltak egy-egy fiatalt a csapatokba.

Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok gyerekeknek szóló szavai szerint mindegy, hogy kinek milyen a hajszíne, fiú-e avagy lány, ép vagy valamilyen fogyatékkal él, mindannyian egy közösség tagjai vagyunk, összetartozunk. Szép tanulság volt ez a nemzeti összetartozás napján!

Törteli Balázs bokszoló is együtt futott az ifjakkal
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szervező Arany János iskola tagintézményvezetője, Szépné Reményi Annamária köszöntőjében – elnézve a gyereksereget –, örömmel mondta ki, milyen nagyszerű is az, hogy ilyen sokan gondolták úgy a gyerekek közül is, hogy összetartoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában