gyerekeknek

2019.06.02. 07:17

Autóssuli Jenőn – Nem lehet elég korán kezdeni!

Az álarcos lurkók színes kisautókkal vették birtokba a falu főterét. Ám nem a karhatalom erőit kívánták megtéveszteni, csupán az arcfestő kuckóban alanyi jogon megszerzett sminkkel ékesítve érkeztek az autóssuliba. A gyermeknapi programok az iskolánál és a templom melletti buszfordulónál várták tegnap az ovisokat és a többi kisdiákot. Az autós kalandra még a szomszédból is jöttek gyermekek!

V. Varga József

Autóskaland a javából a jenői gyermeknapon Fotó: KI

A gyermeknapi programokkal az iskolánál szembesültek a lurkók: arcfestéssel, origamival, aszfaltrajzzal, légvárral, játszóházzal és ügyességi versenyekkel. A vidám, játékos elfoglaltságok fölött az önkormányzat, az iskola, az óvoda és egy újonnan alakult civil szerveződés, a jenői székhellyel bíró Vidéki Gyermekekért Egyesület bábáskodott – mondta el lapunknak Kerekes Ildikó polgármester.

Autóskaland a javából a jenői gyermeknapon Fotó: KI

A „szenzációs attrakció” aztán a főtéren várta a kicsiket és a nagyobbakat: ott rendezkedett be KRESZ-sátorral és „szuper” közlekedési játszótérrel a Gyerek Autóssuli! Jelmondatuk magáért beszél: Nem lehet elég korán kezdeni! Autóvezetés már 5 éves kortól? A válaszuk egyértelmű: igen! Hazánkban az elsők között tűzték ki célul, hogy a gyerekek a valódi körülményekhez hasonlóan, egy képzelt közúti forgalomban tanuljanak autót vezetni, megismerkedve a közlekedési szabályokkal, a váratlan helyzetekkel. Táblák, lámpák, színek és szituációk – elméletben. Azután „kint” a forgalomban: gyorsíts, lassíts, fékezz és állj meg, változtass irányt, kapcsolj hátramenetbe! Mindent lehet, amit szabad! A közlekedési nagyüzem persze a gyerekek étvágyát is meghozta. A szülők jóvoltából az üstben ízletes paprikás krumpli rotyogott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában