Kőszárhegy

2015.06.08. 14:33

Pedagógusköszöntő és falukemence-avató Kőszárhegyen

Kőszárhegy – Pedagógusokat köszöntöttek, emléktáblát koszorúztak és falukemencét avattak a pedagógusnapon a településen.

V. Varga József

A kőszárhegyi óvoda és a szabadbattyáni iskola pedagógusait műsoros délutánon köszöntötték a településen, megkoszorúzták Vitéz Szabó István, Kőszárhegy volt néptanítójának emléktábláját, majd a tavaly ősszel átadott faluház udvarán felavatták az elkészült falukemencét.

Borján Péter (b), Simon István, Nagy Csaba, Szentes János és Simon György a kemenceavatón.

Amint Borján Péter polgármester lapunknak elmondta: a faluház udvarára a többi között pajtát, kutat és kemencét is álmodtak. Simon István vállalkozó szorgalmazta, hogy mihamarabb fogjanak hozzá a kemence építéséhez, Simon György kőműves a felépítését vállalta, Nagy Csaba a sütés fortélyait osztotta meg, és az első alkalomra egy malacot is felajánlott, a testület elé Szentes János képviselő terjesztette a javaslatot, hogy idén épüljön meg. A közösségi összefogás példaértékűnek tekinthető, folytatásként kis védő tetőt és az előkészítő burkolását tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!