Kőszárhegy

2012.03.27. 14:38

Tájsebészeti oklevél

A 2011. évben a tájsebészet területén végzett munkáért kapott elismerést az Együtt Kőszárhegyért Közhasznú Egyesület.

Borjánné Nyul Katalin

Borján Péter polgármestertől megtudtuk: az egyesület e tevékenységének legkiemelkedőbb eseménye a tavasszal rendezett Tavaszi Hérics túra, melynek során minden évben 30-40 önkéntes vesz részt a természettisztasági akcióban. Az elismerés így természetesen mindazokat illeti, akik időt és energiát áldoznak arra, hogy a felelőtlen embertársaink által okozott természeti károkat csökkentsék.

A Gaja Környezetvédő Egyesület által gondozott díj átadó ünnepségén Varga Gábor, a szervezet elnöke kifejtette: nagyon fontos lenne annak tudatosítása a társadalomban, hogy a környezetvédelem nem egyenlő a szemétszedéssel, sokkal inkább a felelős gondolkodásban, a preventív tevékenységekben kell keresni a megoldást. Gárdonyi László programvezető beszámolt azokról az eredményekről, melyeket a díjazottak tevékenységének köszönhetően önkéntesek értek el a környezettisztaság területén a megyében.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!