Kosárlabda

2016.02.10. 19:54

Hatalmas küzdelemben elveszítette hétközi bajnokiját a TLI-Alba Fehérvár

Kaposvár – A zsinórban háromszor nyertes Kaposvár fogadta a szintén hármas, győzelmi szériát építő Alba Fehérvárt, nagy csatában győztek a hazaiak, 88-83-ra.

Horog László

A hétközi, szerdai játéknap ellenére majdnem megtelt a kaposvári sportcsarnok, aminek oka elsősorban a hazai csapat utóbbi időszakban nyújtott kimondottan jó teljesítménye és három, zsinórban aratott győzelme. Továbbá az érdeklődést fokozta, hogy a TLI-Alba élcsapatként érkezett Somogyba. Spica előbb két büntetőt értékesített, majd közeli, kétpontossal jelentkezett, a túloldalon Spurlock dobása nem ért célt, ellenben Lóránt látványos horoggal eredményes volt. Ubilla kosarával tovább növelte előnyét a házigazda, Puljko találatával pedig már 9-2-re vezetett, három percnyi játék után. Dzunic Branislav azonnal időt kért, Spurlock pedig két büntetőt értékesített. Puljko triplája a gyűrűben landolt (12-4), tehát a kezdésről sok mindent el lehetett mondani, csak azt nem, hogy az Alba magabiztosan startolt volna. Hendlein közelről, Puljko távolról volt eredményes, a házigazdáknak minden sikerült, a látogatóknak semmi. Simon és Supola érkezett a pályára, vérfrissítés gyanánt, ám újabb pontokat Hendlein szerzett, 19-4. Lóránt begyötört egy labdát közelről a gyűrűbe, aztán Csorvási jött a helyére. Simon két büntetőjét értékesítette, Spurlock betörés után hozta közelebb az Albát, éledezett a vendég, 21-10. A fehérváriak kapaszkodását megállítandó, Kmézics Zoran kikérte első idejét, Csorvási és Simon pontjaival araszolt előre a TLI, Ubilla hirtelenjében öt pontot szerzett, az első negyed zárásakor 26-17 állt a táblán.

Spurlock dobásai nem jöttek be, ellenben Myles végre betalált kintről, Jazmin pedig bentről, 30-20-as állásnál Dzunic ismét időkérésben látta a megoldást, főként Lórántnak és Mylesnak magyarázott. Chery lépett pályára irányítóban, első dobását azonnal elrontotta, Lóránt viszont triplával jelentkezett. Pearson is ügyeskedett, zárkózott az Alba (32-29), ekkor Kmézics gondolta úgy, érdemes neki is néhány szót szólni a tanítványokhoz. Hazai hibákat követően fordított az Alba, 15 perc játék után vezetett először, Markovic zsákolása nyomán, 32-33. Pearson pontjaival őrizte is szolid előnyét, a házigazdáknál Spica jeleskedett, kosaraival tartotta a lépést a Kaposvár, majd visszavezette a vezetést, félidőben még a vendégeknél volt az előny, Myles elképesztő hármasával, 43-45.

Myles továbbra is elemében volt, igaz, Puljko is, a folytatásban mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. A KKK hibázott kevesebbet, ismét náluk volt az előny, igaz, mindig érkezett válasz a túloldalról, jobbára Spurlock jóvoltából, ám védekezésben többször volt figyelmetlen. Supola egyenlített (56-56), Lóránt pedig lesapkázta Benkét, múltak a percek, egyik fél sem tudott ellépni. Simon jött a több dobást rontó Chery helyett, ő is hibázott, Myles javított.

A záró negyedre 66-65-ös állással fordultak a csapatok, Ubilla kintről beköszönt, ezt tette Spurlock is, Pearson pontjaival pedig ismét az Alba dominált. Spica közelről, Puljko viszont lehetetlen szögből volt eredményes (74-70), Dzunic rögtön időt kért. Pearson hirtelenjében beszórt négy pontot, a túloldalon nem tétlenkedett Ubilla és Spica sem. A vége előtt négy perccel hat pont volt a hazai előny (80-74), Dzunic újfent magához rendelte játékosait. Hendlein szorgalmasan szedte a lepattanókat, Chery és Myles rosszul tüzelt, igaz, a többiek sem nyújtottak maradandót, egyetlen kísérlet sem ért célt. Chery végre sikerrel támadta a gyűrűt, a dudaszó előtt másfél perccel Kmézics időt kért, nyugalomra intett, a Kaposvár végül öt ponttal győzött.

Kaposvári KK-TLI-Alba Fehérvár 88-83 (26-17,17-28,23-20,22-18)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!