Kosárlabda

2015.04.04. 17:55

Az Albások acélos sikere a vasi együttes ellen

Székesfehérvár – A TLI-Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a Falco KC Szombathely együttesét fogadta. A fehérváriaknak nagyon kellett a győzelem annak érdekében, hogy megmaradjon az esély a legjobb 8 közé kerülésre.

Silye Sándor

Meglehet, így három nap távlatából sokak számára már megszokott, és nem meglepő, hogy az albások közel hússzal verték a Falco-Trend Optika KC együttesét. A vasiak ellen ekkora különbségű győzelmét mindig hatalmas süveg lengetés kísérte, miként most is, csak persze szolídabban, de nagy tapssal kísérve. Szolídabban, mert az idei bajnokságban, sem az alapszakaszban sem a középső körben nem remekelt a csapat. Utoljára ilyen csak azért is győzni akarást a tásulattól az alapszaszakasz végén, a Paks ellen láttunk a megyeszékhelyen. Akkor szuper meccsen, nem nagy különbséggel, de végig vezetve diadalmaskodott a TLI-Alba. Most nagy különbséggel, az első perceket leszámítva állandó, hol kisebb, hol nagyobb előnnyel tarva a lépéselőnyt, biztosan nyert a honi társaság.

Pedig nem úgy kezdődött, hogy csak egy csapat lesz a pályán. Az első percekben a vendégek jeleskedtek, utána jött egy nagy fehérvári hórukk, előny a fogadónál, hogy aztán a kocka fordultával ismét a Falco KC messziről hívei örüljenek. Az első negyed záró perceiben az albások remekeltek, így nyerték ezt a szakaszt. A középsőt meg nagyon, így szünetre már 14 volt nekik.

A folytatásban nem vot mese, csak az volt a kérdés, hogy mennyivelk nyer a magáért nagyon kitévő hazai legénység. A 21 nyerő számában méltán bízhattunk, még akkor is, ha a végefelé kilencre zárkózótt a látogató, de aztán Góbi Henrik időkérése után újfent helyreállt a rend, és 18 pontos különbséggel nyerta TLI-Alba Fehérvár csapata. Nyert, mert nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Még akkor sem, ha a Falcósoknak nem volt létkérdés a mérkőzés eredménye a play-offba jutást illetően. A fehérváriaknak igen. Jó volt látni, hogy nem ismertek elveszett labdát, Simon Balázs 21 pontos különbségnél is úgy vetődött a labádáért, mintha azon múlt volna minden. Jó volt látni, hogy türelmesen, csapatjátékot játszva hozták helyzetbe a másikat. Amikor egy hosszú pasz után Mitchell helyből a plafonig ugorva kapta el a játékszert, és dobta a gyűrűbe középtávolról. Jó volt látni, hogy Simi pontokat dobált, vezér volt, hogy Tóth Péter okosan tette a dolgát, ahogy Kromah és Csorvási megint kiemelkedett. (De jó lenne jövőre ismét a csapat soraiban látni őket...!) Jó volt tapasztalni Kalve hasznosságát, még akkor is, ha játéka nem volt olyan látványos, mint megszoktuk tőle. Ugyanez igaz Supolára is. Örültünk, hogy Kovács Ádámot újra felfedezte a csapat, ő pedig a csapatot. (Örömteli lenne, ha ő is maradna...!) Csapat volt a TLI-Alba Fehérvár. Ha így folytatják, a Pécs elleni idegenbeli, a Körmend elleni hazai meccset is hozzák és a legjobb 8 közé kerülnek. És ott bármi lehet...!

TLI-Alba Fehérvár-Falco KC Szombathely 104-86 (26-25, 28-15, 27-26, 23-209

Székesfehérvár 1600 néző, vezette: Földházi, Török, Pozsonyi.

TLI-Alba Fehérvár: SIMON 15/6, Supola 7/3, KROMAH 27)6, Kalve 13/3, CRORVÁSI 17/3, csere: Juhos, Mitchell 7/3, Tóth 10, Kovács Á. 8, vezetőedző: Góbi Henrik.

Falco KC: MARTINICS 23/9, Váradi 2, Perl 13/3, KRSTANOVICS 23/3, Dukics 8/6, csere: Doyne 9/3, Hall 6, Will 2, Bognár, Bus, vezetőedző: Kálmán László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!