Kosárlabda

2012.08.24. 15:51

Megérkezett Josiah Turner, az Albacomp amerikai próbajátékosa

Székesfehérvár - Bár csak jövő szombattól kezdődik a 21 éves Josiah Turner próbajátéka az Albacomp Fehérvár kosárlabda-csapatánál, az amerikai sportoló már pénteken megérkezett.

Matók János

Remek mutatókkal rendelkezik az Albacomp Fehérvár amerikai próbajátékosa, a 21 éves, 190 centi magas, 80 kilós irányító, Josiah Turner: legutóbb az Arizona Universityben játszott, tagja volt a Team USA U19-es csapatának, s a PAC-12-es bajnokságban konferencia döntőt játszott csapatával.

- Jónak mondható eredményekkel büszkélkedhet.

- Jó adottságokkal rendelkezem, jók a képességeim, mindezeknek köszönhetem az eddigi sikereimet - jellemezte önmagát a fiatal próbajátékos. - Azt mondják rólam, hogy jól megy az egy-egyezés, és könnyen szerzem a pontokat is. Ezekből fakadnak a sikereim.

- Családi adottság netán?

- Igen, hiszen édesapám és az édesanyám, a nővérem és a nagybátyám is kosarazott.

- Miként került képbe Magyarország, a fehérvári klub?

- Korábban már hallottam az ügynökeimtől Magyarországról, s arról, hogy a klub felfigyelt rám. Az ügynököm szerint ez egy nagyon jó lehetőség számomra, ezért is fogadtam el az invitálást.

- Pedig ilyen "hátszéllel" azt hihetnénk, hogy egy NBA-s csapatban játszhatna.

- Azért jöttem Európába, mert szeretnék tanulni az európai stílusból, mert minél jobb kosaras szeretnék lenni. Változtatnom kellett, s ezért jöttem el Amerikából.

- Amúgy melyik a kedvenc NBA csapata és játékosa?

- Miután Los Angelesből érkeztem, természetesen a Lakers a kedvencem. A játékosom pedig Kevin Garnett, aki a Boston Celticsben játszik.

- Azt ugye tudja, hogy a légiósoktól mindenki sokat vár.

- Igen, s Branislav Dzuniccsal már beszélgettünk arról, ha maradhatok, igazi irányítóként és vezetőjátékosként, no meg pontgyárosként számítanak majd rám. Nagyon remélem, hogy a próbajátékom után, szeptember 10-én szerződést ajánl a klub, s azt követően mindennek és mindenkinek megfelelek majd. Én készen állok a feladatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!