Kosárlabda

2012.07.06. 06:56

Las Vegas a végcélja - Keller Ákos kosarazni indul, nem ''kaszinózni''

Székesfehérvár - Pihenésből keltem fel, kissé fáradt a hangja, de nem csoda, hiszen sűrű napok vannak Keller Ákos mögött, aki vasárnap délután repül el Amerikába, a Phoenix Suns táborába.

Matók János

Vasárnap 13 óra 15 perckor száll fel a Liszt Ferenc repülőtérről Keller Ákos, a válogatott kerettag kosárlabdázó, az Albacomp Fehérvár volt játékosa  - június 30-án lejárt a szerződése a klubnál -, s amszterdami átszállással éri el majd úticélját, az amerikai Minnesotát. Ahol a profi kosárlabda bajnokságban (NBA) szereplő Phoenix Suns meghívásának tesz eleget. Ebben nem kis része van menedzserének, Vinkó Lászlónak és Dávid Kornélnak, aki a Phoenix játékosmegfigyelője. Kellerre két kemény nap vár majd július 11. és 13. között: hat edzésen bizonyíthatja, hogy az ott nyújtott teljesítménye alapján ott lesz a helye a Suns keretében, az NBA   nyári ligájában,   amelynek Las Vegas ad otthont.

- Mi kerül be a bőröndjébe?

- Utcai viselet, és persze edző cucc. No és a laptop, amivel az itthoniakkal tartom majd a kapcsolatot. Remélem, annyira nem fáradok el, hogy nem lesz rá időm - felelte a kérdésre a 23 éves Keller Ákos.

- Milyen reményekkel utazik el a sportág Mekkájába?

- Kimegyek, jól érzem majd magamat, és persze szeretnék olyan jól teljesíteni az edzéseken, hogy annak alapján bekerüljek a ligába.

- Olyan jól, hogy sokan felfigyeljenek majd önre?
 
- Erre most nem tudom a választ, ott majd úgyis kiderül.

- Bármi történik majd önnel, mérföldkő az életében.
 
- Ezen még nem is gondolkodtam el, őszintén szólva annyira nem vártam el magamtól az NBA-t. Még most sem, de persze, azért jó lenne. Amikor nyolc évesen elkezdtem kosarazni, ilyen dolgokról még nem gondolkodtam. Igazából példaképem sem volt. Akkor kezdett el érdekelni az NBA, amikor Vince Carter játékát láttam.

- Mit gondol, mi lesz abban az esetben, ha bemutatkozhat a ligában?
 
- Előre még nem tudhatom, de azt gondolom, hogy sok lehetőségem lesz. Hiszen a nyári liga mérkőzéseit nagyon sok játékosmegfigyelő és edző tekinti meg, még Európából is.

- Szíve szerint milyen csapatban szeretne játszani?

- Minél erősebnél, de ez persze még a jövő zenéje.

- Árulja el, van kedvenc európai klubja?
 
- Nem igazán, s ezt őszintén mondom. Inkább az Euroliga sorozata az, amit szeretek, illetve a spanyol bajnokság. Ez is azért, mert az itthoni tévék-ben csak ezt adják. Esetleg még az oroszt említhetem, de azt annyira nem ismerem.

- Ha netán nem sikerül...
 
- Akkor hazatérek Magyarországra, hiszen mást nem tudok majd csinálni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!