Kosárlabda

2011.11.03. 15:10

El-Amin és Hollis az Albacompról

Székesfehérvár - Az Albacomp Fehérvár kosárlabdacsapatát Fejér megyei Prima Primissima Díjra terjesztették fel. A csapatra szuper rangadó vár, a Kecskemét jön hozzájuk.

Silye Sándor

A sportbarátok között aligha lehet vita témája, hogy a csapatot joggal terjesztették fel eme elismerésre, de igaz ez a másik sportjelöltre,  Fidel Lászlóra  is.
- A megtiszteltetést bizonyára a legutóbbi bajnoki menetelésünknek, az elmúlt több mint tízéves sorozatunknak köszönhetjük, s annak, hogy a második emberünk lehet NBA játékos -  mondta Halm Rolland  szakosztály-igazgató.
Tegnap délelőtt a csapat nem edzett, de a légiósok együtt gyakoroltak a csarnokban. Muhammad El-Aminnal és Damian Hollisszal beszélgettünk a közelmúltról, a jövőről. Azzal kezdtük: négy meccs után miként látják, milyen csapata lesz az Albának az előttük álló a szezonban?
- Jó, és alighanem el tudunk oda jutni, ahova tavaly is kiharcolta a helyét az Albacomp: a döntőbe! - vélte Muhammad El-Amin.
- Sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, mindenki megismerje a másik erényeit. De ha a közönség ugyanúgy a csapat mellé áll, és segít, mint a legutóbbi szezonban, most is eljuthatunk a csúcs közelébe - tette hozzá Damian Hollis.


 
- Ez lesz később, de milyen az együttes jelenleg?

- Eddig jól játszottunk, Szombathelyen győzelmi esélyünk volt, de a végét elrontottuk. Jönnek sorban a rangadók, arra kell figyelnünk (Muhammad El-Amin)
- Fiatal a csapat, idő kell, amíg az újak a szerkezetben és a játékban megtalálják a helyüket. (Damian Hollis)

El-Aminhoz szólt a kérdés:

- Hazatalált már?
- Kezdem megtalálni a helyem. Megkönnyíti mindezt számomra, hogy jó játékosok (Simi, Keller, Roli, Damian), társak segítenek ebben.
Damian hazajött Székesfehérvárra, bár másabb ez a csapat, mint az volt. A kérdés:

- Tudja a helyét a mostani együttesben?

- A tavalyi remek csapat volt, az idei is az lesz. Tavaly sem azonnal működött olajozottan a gépezet, négy meccsből 2-2-re álltunk, most 3-1-re úgy, hogy nyert meccset vesztettünk el. Ami engem illet: jobban szeretem a hármas posztot, de ha kell, a négyesben is igyekszem helyt állni.

- Eddig melegítettek, de most kezdődik a tánc, a rangadók. Felkészültek? 

- Kész vagyunk, a Falco elleni meccs után sokat beszélgettünk az edzővel, egymással. Előre kell néznünk, várjuk a Kecskemétet és a Körmendet! (El-Amin)
- Készen vagyunk, keményen dolgozunk, már nem nézünk hátra! (Damian)

- Mi a tanulsága a Falco elleni mérkőzésnek?

- Tudjuk a vereségünk okát, azt kell kijavítanunk. A kommunikációban, a helyezkedésben, egymás segítésében, a védekezésben kell előre lépnünk - vélte a két kosaras.

Szombaton az első helyezett Kecskemét lesz az ellenfél, a jövő héten meg a Körmend következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!