Kosárlabda

2011.09.24. 17:50

Tornagyőztes Alba

Megérkezett és bemutatkozott az Albacomp csapatának új szerzeménye, Muhammad El-Amin, aki tavaly a Pécs csapatában magyar gólkirály volt 22 pontos átlagos teljesítményével. Az ellenfélnél két volt magyar csapatokban pattogtató kosarast is felfedezhettünk, Toromant, és Glavinicet.

Silye Sándor

Albacomp Fehérvár-KK Krizevci 93-65 (27-12, 15-24, 28-17, 22-12)
Székesfehérvár, 800 néző, vezette: Benczur, Bognár, KistelekAlbacomp: SIMON 13, MADÁR 21/15, Bódi 10/3, Hendlein 8/3, Juhos 2, csere: El-Amin 11/3, KELLER Á.12, HOLLIS 14, Somogyfoki, Keller V. 2, Gorzsás, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.
KK Krizevci: Jurlina 5/3, Glavinic 3/3, ZITKO 15/3, Colak 4, BUVA 16, csere: Gligora 8/6, Hrvoje 2, Toroman 9/9, Svoboda 5/3, Cusek vezetőedző: Tihomir Bujan.

Hollis a kezdés előtt bő 10 perccel érkezett a pályára, ami kissé szokatlan, de persze a nézők így is nagy ovációval fogadták. Glavinic tripláját Madár távolija egalizálta a nyitó percben, majd az ifjú újabb triplájával már az Alba vezetett.

Határozottak voltak a hazaiak, így hamar hat volt nekik, de lett nyolc, sőt több is. Ezekben a percekben Madár remekelt, 5 perc alatt 8 pontot szórt. El-Amin a 6. percben lépett először pályára a fehérváriak színeiben, és mindjárt egy assziszttal mutatkozott be, majd 2 büntetőpontot is hozzátett.



A sok támadó lepattanónak köszönhetően már 15 ponttal vezettek a vendéglátók, ennyi lett a kis szünet kezdetén is. Valamicskét zárkózott a horvát együttes, néhány figyelmetlenség, pontatlanság miatt. Nem találta a ritmust a társulat, nem volt különösebb gond, csak hiányoltuk az első 10 perc folyamatos, jó játékát, és a pontokat, mert 4 perc alatt ugyanennyi egységet tudhattak a magukénak.

Ez a követező 2 percben mit sem változott, miközben tizenegyet kapott a csapat. Kellett már Bódi triplája, Toromané kevésbé. A második szakaszt a Krizevci nyerte, nyílt volt hát újra a meccs. Az első 20 percben a hazaiak 47, a vendégek 50 százalékkal dobáltak a mezőnyből, a lepattanókat is a horvátok szedték jobban (21-18), ott Colak10, itt Hendlein 8 labdát kapott le ez idő alatt.

Térfélcsere utáni érdekesség: a két Keller alkotta a centerpárost. A távolról jöttek szórták a triplákat, zsugorodott az előny. Madár is bedobott két távolit, 12-3-as menettel újra távolodott az Albacomp Fehérvár a Krizevcitől. Rövidesen már egy híján hússzal menetelt az Albacomp. El-Amin asszsisztjaival jeleskedett, aztán újabb érdekesség: Dzunics mester sort cserélt. Kár volt az elrontott büntetőkért, de a csapat így is magabiztosan nyert. A játék lesz jobb is, El-Amin jó igazolásnak ígérkezik, de tény: az együttest már a bajnokság közben kell majd tovább formálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!