F. M. Kormányhivatal

2019.12.20. 00:00

Ünneptől ünnepig

Mindannyian boldogan várjuk, hogy eljöjjön a karácsony. Magával ragadjon fényeinek ragyogásával, a sütemények illatával, érzelmes énekeivel… Elhozza a lehetőséget, hogy ajándékainkkal örömet csalhassunk azok arcára, akik fontosak nekünk.

F. M. Kormányhivatal

Dr. Simon László kormánymegbízott

Fotó: Picasa

Pedig hát – hívők és nem vallásosak – jól tudjuk, hogy Jézus nem azzal az üzenettel jött el közénk, hogy tartsatok karácsonyt, süssetek bejglit, vegyetek ajándékokat a születésem örömére… A Megváltó azt kérte mindenkitől, hogy legyetek szelídek, szeressétek embertársaitokat, mint magatokat, életetek minden napján.

Advent utolsó napjaiban még inkább elgondolkodhatunk Isten irántunk való határtalan szeretetén, amely abban nyilvánult meg, hogy értünk lett emberré, és szenvedett a Megváltó Krisztus. Így hát a karácsony az isteni szeretet ünnepe. Adjuk át mi is szívünket ennek, és örvendezzünk a Megváltó megszületésének.

Ne tudjuk le Jézus születésének ünnepét a készülődéssel, a vásárlással és ajándékozással, hiszen nem ez a karácsony! Pál apostol szeretethimnusza arra tanít bennünket: Aki karácsonyi süteményeket süt kiló számra, ízletes ételeket főz, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készít elő, de a családja felé nincs benne szeretet, nem több, mint egy jó szakács.

Mit is jelent a karácsony? Emlékeztető arra, hogy miért jött el közénk Isten Fia, mit kért, mit vár el a hívőktől, mit várnak el maguktól a nem vallásos emberek. Arra is emlékeztet mindannyiunkat, hogy ennek az értékrendnek nem csupán néhány napig vagy pár hétig kell megfelelnünk, hanem egész évben, ünneptől ünnepig... Legyen hát szép, békés, boldog, szeretettel teljes az ünnepünk, és kísérjen el bennünket a karácsony szelleme, egészen jövő decemberig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!