gazdaságpolitika

2018.07.26. 18:00

Igen bizakodóak a kkv-k, sose látott csúcson az ezt jelző index

Régen látott derűlátás, bizakodás jellemzi a hazai kkv szektort az egyik kereskedelmi bank bizalmi indexének alakulása értelmében.

B. Kiss László

A kkv-k várakozással tekintenek a kormányzatra

Fotó: Pixabay

Soha nem látott optimizmus lett úrrá a hazai kkv szektoron. A választásokat követően az egyik kereskedelmi bank a kkv bizalmi index történetének legmagasabb eredményét érte el, jelenleg 17 ponton áll. A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait 2004 óta jelzi a pénzintézet eme bizalmi indexe. A kiemelkedő hangulatjavulás leginkább annak köszönhető, hogy a cégek csökkenő közterhekre, vállalkozásbarát gazdaságpoli­tikára és javuló pénzügyi eredményekre számítanak a következő egy év során.

– A vállalkozások láthatóan optimisták a kormányzat gazdaságpolitikáját illetően, u­gyan­is a választások után készült felmérés eredménye szerint a bankunk kkv bizalmi indexe 14 éves rekordot ért el. Az eddig nem látott optimizmus fő mozgatórugója a közterhekre vonatkozó pozitív várakozások, de a kormányzati gazdaságpolitikával és saját pénzügyeik alakulásával kapcsolatban is derűlátóbbak lettek a cégek – kommentálta az örvendetes fejleményt lapunkhoz eljuttatott közleményben Kovács Viktor Zoltán, a bank főosztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!