Kisláng

2015.04.13. 10:48

Bombát találtak Kislángon - házakat és egy óvodát is kiürítettek (frissítve)

Kislángon, a Fő utcán „A” kategóriájú robbanótestet találtak csatornaásás közben, ezért huszonöt lakóházat és egy óvodát kiürítenek.

Buthy Lilla

13:22 - Információink szerint egy körülbelül 15 centiméteres gránátot találtak. 100 méter sugarú körben lezárták és kiürítik a területet, amíg a tűzszerészek megvizsgálják a bombát.

A kiürítés által érintett területen templom, orvosi rendelő és óvoda is található.

13:40 - Húsz lakóházat ürítettek ki, ezekből 35 embernek kellett elhagynia az otthonát, valamint kiürítették a közeli óvodát is, innen 86 gyermeknek és 15 dolgozónak kellett távoznia. Mindenkit a közeli művelődési házban helyeztek el.

A tűzszerészek megkezdték a munkálatokat, azonban egyelőre nem tudni, hogy mikor oldják fel a terület lezárását.

A helyszínen vannak a kislángi önkéntes tűzoltók és a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, illetve a helyszínre tart a sárbogárdi tűzoltóparancsnok is.

15:08 - A településen 14.50 perckor feloldották a zárat, a bombát a tűzszerészek elszállítják.

Fotók: Molnár Artúr

15:19 - Egy 122 mm-es szovjet repeszromboló gránátot találtak a földmunkák során a településen - tudtuk meg a helyszínen. A gránát gyújtószerkezetének működő része az idők során már letörött, ezért döntöttek úgy a tűzszerészek, hogy elszállítják és másutt semmisítik meg a bombát. Szóbeszéd szerint több gránát is előkerült a földből, de a tűzszerészektől a feol.hu úgy tudja, csak ez az egy robbanószerkezet volt éles, a többi darab csak robbanótest maradvány volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!