Kézilabda

2016.03.17. 16:33

Deli Rita szerint a Fehérvár KC az ősszel kiléphet a nemzetközi porondra

Székesfehérvár - Győzelemmel mutatkozott be a Fehérvár KC kispadján a korábbi Európa-válogatott Deli Rita. Az új edző optimista a folytatást illetően.

Horog László

- Első bajnokija előtt mondta, éjjel nem aludt, reggel fél hatkor már videózott. Azóta tud pihenni?

- Egészséges drukk volt bennem, először ültem élvonalbeli, felnőtt csapat kispadján. Élvezem a munkát, bár ez az időszak most nem a kikapcsolódásról szól. A válogatott és a BL-szünet lehetőséget biztosít arra, hogy gyakoroljunk az alapszakasz további mérkőzéseire. Elena Gjorgjijevska a macedón válogatottbeli szereplés után, hétfőn csatlakozott hozzánk, a két, japán játékosunk a franciaországi, olimpiai selejtezőn szerepel, ők jövő kedden érkeznek Metzből. Ez nehezíti a felkészülést, amúgy a munka a terveim szerint halad.

Az olimpiai ezüstérmes átlövő, Deli Rita a Siófok elleni bajnokin, magabiztos győzelemmel mutatkozott be a felnőttek kispadján

- Eszébe jut a Siófok elleni, 29-23-as győzelem?

- Persze, erre a diadalra elbizakodottság nélkül, helyes értékrenddel lehet építeni. A sikernek hitet kell adnia a folytatásra. Bíztam a lányokban és magamban, hittem a győzelemben, de arra nem gondoltam, hogy egy dobogóra törő együttes ellen tíz góllal is vezetünk. Nagyon jól védekeztünk, egy-egy új, taktikai elemmel meg tudtuk lepni a siófokiakat. A lányok nagyon elszántak voltak, olyan lelkiállapotban érkeztek, ami minden meccs előtt kötelező a jó teljesítményhez.

- Mivel jól játszottak, talán nem szerencsés, hogy aztán háromhetes szünet következett a bajnokságban.

- Március 3-án fogadtuk a déli partiakat, a következő összecsapásra március 26-án kerül sor az Érd otthonában, aztán 30-án jön a Békéscsaba, az alapszakasz végén, április 5-én pedig a Ferencváros. Mindig a következő ellenfélre készülünk, most az Érdre, nagyon jó csapattal mérkőzünk, akiket talán a legstabilabbnak érzek a Győr és a Fradi mögött. A derbi különös tétje, ha sikerül nyernünk, életben tartjuk reményünket a hat közé jutásra, a play offban elkerüljük az ETO-t és az FTC-t, akik kiemelkednek a mezőnyből. A Békéscsaba ellen kötelező itthon nyerni, a Fradi nyilvánvalóan favoritnak számít, de megpróbáljuk meglepni őket. Ha az elkövetkező három meccsből két pontból szerzünk, akkor a nyolcadik hely a realitás, tehát valamelyik nagyágyúval találkozunk, ami azt jelenti, aligha harcolunk éremért a folytatásban.

- A nemzetközi porondra a Magyar Kupán keresztül is kiléphetnek.

- A szezonkezdés előtt az egyesület célul tűzte ki a KEK-ben, vagy az EHF-ben való szereplést, erről nem is tettünk el. Oda két út vezet, a bajnokság 5. helyének megszerzése, vagy a Magyar Kupában való kiemelkedő szereplés. A kupa négyes fináléját Szigetszentmiklóson rendezik április 30-án és május 1-én, az Érddel csatázunk az elődöntőben. Szeretnénk az aranyért mérkőzni. Amennyiben sikerül, biztosan ott leszünk az ősszel a KEK-ben.

- Delit Rita vezeti a csapatot akkor is?

- Nem tudom megmondtani. Nem könnyű helyzetben vettem át a csapatot, a nyárig vállaltam a feladatot. A folytatásról utána beszélünk.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!