Kézilabda

2012.06.06. 09:06

Pal Oldrup Jensen az Alcoa FKC új vezetőedzője

Székesfehérvár - Idén januárban két napig ismerkedett az Alcoa FKC csapatával, a Fehérváron zajló munkával a norvég kézilabda edző, ifjúsági szövetségi kapitány, Pal Oldrup Jensen, aki most július elsejétől átveszi a szakmai munka irányítását az Alcoa FKC-nál.

Fejér Megyei Hírlap

2012. július elsejétől Pal Oldrup Jensen személyében norvég szakember tölti be az Alcoa FKC vezetőedzői pozícióját. A 46 éves tréner és a fehérvári klub első lépésben egyéves megállapodást kötött, de a felek az együttműködést hosszabb távra tervezik. Pål Oldrup Jensen az elmúlt hét szezonban a IL Flint Tønsberg női csapatát irányította, és vezette fel a harmadosztályból a norvég első ligába. Azt megelőzően, 2005-ben a Haslum HK férfi csapatával norvég bajnoki ezüst- és kupa aranyérmet nyert. A Norvég Kézilabda Szövetség alkalmazottjaként éveken keresztül szövetségi kapitánya volt férfi és női korosztályos válogatottaknak.

2011-ben a csehországi U17-es lány Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Norvégia válogatottjával. Az Alcoa FKC első külföldi vezetőedzője játékosként sikeres kapus volt, szerepelt a norvég válogatottban, valamint bajnoki címekkel és kupagyőzelmekkel is büszkélkedhet. Pal Oldrup Jensen az FKC felnőtt csapatának vezetőedzői feladatai mellett szerepet kap a klub teljes utánpótlás-rendszerének szakmai irányításában is. A felnőtteknél Siti Bea másodedzővel és Sugár Tímea kapusedzővel dolgozik majd együtt, amíg az utánpótlás-nevelés vezetését Deli Rita szakmai igazgatóval közösen fogja ellátni. A norvég szakember idén január 24-én és január 25-én két napig már vendégeskedett a fehérvári klubnál, akkori szerepvállalása azért nem jöhetett létre, mert élő szerződés kötötte egy klubhoz, így Konkoly Csaba váltotta Mihály Attilát a vezetőedzői poszton. Abban a két napban az Alcoa FKC utánpótlásával és a felnőtt csapattal ismerkedett, illetve a fehérvári edzőknek tartott a norvég utánpótlás képzésről előadást.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!