Kézilabda

2015.04.22. 14:09

Kézilabdás diákolimpia: Telekisek sikere

Gárdony - A tóparton rendezték négy csapat részvételével a kézilabdás diákolimpia megyei döntőjét, a III. korcsoportban.

Horog László

A 2002-es születésű, illetve fiatalabb lányok megyei döntőjében a telekisek, a csákváriak, a gárdonyiak és a dunaújvárosi Vasvári diákjai voltak érdekeltek. A Teleki Blanka Általános Iskola magabiztosan verte a Gárdonyi Általános Iskolát 23-14-re, majd a másik ág győztesével, a Dunaújvárosi Vasvári Általános Iskola diákjaival találkozott a döntőben. Az újvárosiak előzőleg 22-15-re verték a csákváriakat. A döntő tétje nem pusztán az első hely megszerzése, az országos elődöntőbe jutás is volt. A Négele Zalán edző által irányított Teleki 20-12-re győzte le újvárosi ellenfelét. A győzelem történelmi siker és eredmény az iskola életében, korábban kézilabdában soha nem jutottak országos elődöntőbe. A csapat összes tagja a Fehérvár KC igazolt versenyzője.

A Teleki Blanka Általános Iskola nyerte a megyei kézis döntőt. Fotó: a szerző

A megyei döntőn a 3. helyen végzett az újvárosiak ellen 24-17 nyertes csákvári iskola csapata, melynek gerincét az FKC csákvári fiókcsapatának kézilabdázói adták. A csapat edzője Horváth Zalán.

Az országos elődöntő májusban Székesfehérváron, a Köfém Sportcsarnokban kerül megrendezésre, amelyen a győztes kivívja a részvétel jogát az egri, országos döntőre.

A megyei fináléban élen végző Teleki Blanka Általános Iskola csapatának tagjai a következők: Peresztegi Nagy Lilla, Cseke Anna, Mandel Hanna, Mezősi Vanda, Balássi Lily, Flatsker Fanni, Mihály Klaudia, Balogh Babett, Márkus Orsolya, Fekete Natália, Klíma Dominika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!