Kézilabda

2015.01.21. 15:45

Kazaira műtét vár

Székesfehérvár - A dobogóra igyekvő Fehérvár KC női kézilabdacsapata vasárnap elvesztette a Dunaújváros elleni, megyei rangadót, valamint kulcsemberét, Kazai Anitát, akit a héten műtenek.

Horog László

Dupla a bánat, ugyanis a Kohász elleni vereségen túl a fehérváriak balszélsője, Kazai Anita súlyos sérülést szenvedett a szomszédvárban. Alig néhány perc telt el a találkozóból, amikor a szélről felkanyarodni igyekvő játékos felugrásos átadással kísérletezett, a labda el is jutott a társhoz, azonban a levegőben meglökték. Rosszul érkezett a parkettre, fájdalmas arccal terült el a játéktéren. Az első vizsgálatok kiderítették, hogy a térdében az első keresztszalag elszakadt. Ezúttal a jobb térdében, még debreceni játékosként, két évvel ezelőtt a bal térdével akadt ugyanilyen gond. Az FKC edzői és vezetői remélik, a játékos a nyáron már megkezdheti a közös munkát a társakkal.

Kazait a héten megműtik. Fotó: Molnár Artúr

– Roppant balszerencsés mozdulat következménye volt Kazai sérülése – mondja Siti Bea, a fehérváriak másodedzője. – Az, hogy a levegőben meglökték, nem volt brutális esemény, kis túlzással millió ilyen történik egy-egy meccsen, ezúttal az volt, a gond, hogy szélsőnk rosszul fogott talajt. Az egészségügyi stábunk tagjai ellátták a kispadon, Kazai jelezte, hogy visszatér a pályára, de egyre jobban bedagadt a lába, a játékára már nem kerülhetett sor. Az első vizsgálatok kiderítették, térdszalag-szakadás, műtétnek kell következnie. A gyógyulás hat-nyolc hónap. A szerződése a nyáron lejár, nagyon remélem, hogy nálunk folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!