Kézilabda

2015.01.10. 19:15

A Fehérvár KC magabiztos játékkal verte a Békéscsabát

Kora ősszel fájó, kétgólos vereséget szenvedtek a Viharsarokban, ezúttal javítottak, öttel győztek a fehérvári, női kézilabdázók.

Horog László

Fehérvár KC-Eubility Group Békéscsaba 25-20 (13-10)

Székesfehérvár, 600 néző, vezette: Hargitai, Markó

Fehérvár: KISS É. — CSÁKI 5, Hajduch 3, Bogosavljevic 3, HORVÁTH B. 4, Emberovics, Kazai, csere: Savko (kapus), Tilinger 6 (5), MAYER 1, Ishitate, Yuki 2, Becséri 1, Májer.

Edző: Bakó Botond

Békéscsaba: SIPEKI – Kovács Anett 1, Nikolayenko 1 (1), Walfisch 2, Szabó V. 2, GLUSICA 9 (1), Gávai 2, csere: Terenyi (kapus), Sári 2 (2), Török G., Diószegi 1, Tóth S., Bottó,

Edző: Avar György

Az eredmény alakulása: 6. p.: 0-2. 12. p.: 5-4. 18. p.: 7-5. 24. p.: 10-8. 28. p.: 12-9. 34. p.: 13-12. 40. p.: 16-13. 46. p.: 20-15. 52. p.: 24-17. 58. p. 25-20.

Kiállítások: 12 illetve 4 perc

Hétméteresek: 5/5 illetve 7/4

Glusica lövésével indult a derbi, Kiss bravúrral védett, majd a túloldalon Hajduch kísérletét hatástalanította Sipeki. Szabó Valéria jóvoltából a vendégek jutottak előnyhöz, Csáki álomszerű ejtéseivel azonban átvette a vezetést a házigazda. Egyik gárda sem tudott ellépni, Horváth beállóból kétszer beköszönt, de mindig érkezett a válasz, negyedóra játék után 5-5 állt az eredményjelzőn. Csáki fineszes megoldásai folytatódtak, aztán Tilinger is elkezdte gyártani a gólokat, jobbára hétméteresből. Mayert alig tudták tartani a látogatók, a javára megítélt büntetőket váltotta gólra klubtársa. Horváth lerohanásból már háromra növelte az előnyt (9-6), azonnal időt kért Avar György, a vendégek mestere. Yuki hibázott kétszer hirtelenjében, az ellenfél kétszer nem, 9-8-as állásnál Bakó Botond gondolta úgy, időkéréssel érdemes megállítani a vendégek rohanását. Tilinger hétméteresei ismét célba értek, majd Hajduch bombázott a léc alá. A félidő zárása előtt négy góllal ellépett a Fehérvár, amiből hármat a dudaszó pillanatában is megőrzött, 13-10.

Fotók: Molnár Artúr

A második játékrészt Glusica és Gávai találata vezette be, Bogosavljevic válaszolt. Kiss védései egyre inkább elbizonytalanították a vendégeket, mindössze Glusica jelentett veszélyt a hazaiak kapujára, a szerb átlövő szórta a gólokat – összesen kilencig jutott -, de a társai nem tudtak mellé felnőni. Mayer sorra harcolta ki a hétmétereseket, amelyeket Tilinger rendre, gólra váltott. Hajduch távolról köszönt be, a 45. percben már hat góllal vezetett az FKC, ahogy múltak a percek, úgy vált egyre biztosabbá, hogy a fehérváriak visszavágnak a szeptemberi vereségért. Glusica ugyan továbbra is ügyeskedett, ám ez mindössze ahhoz volt elegendő, hogy a csabaiak látótávolságon belül maradjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!