Kert

2016.10.17. 15:33

Varázsoljunk tündérkertet! - Készítsünk kedves őszi dekorációkat

Dübörög az ősz, fakulnak a színek, ködösek a nappalok. Ezért tegyük intenzívebbé lakásunkat, környezetünket.

FMH-információ

Apró kiegészítők csupán, és máris lendületesebben, kreatívabban éljük meg a hétköznapokat. Hangulatvidítónak készítsünk tündérkertet! Ez egy apró edénykert, amelyben tündérek, sárkányok, koboldok élnek, mini növények között. Mindössze különleges növénytartó tálra lesz szükségünk, némi földre és a fantáziánkra. Erdei növényekkel, mohával ültethetjük be a tálat, de vásárolhatunk kertészetből mini növényeket, például mint cikláment, hangát, fodorkát, varjúbogyót, fajdbogyót. A növények kiválasztásánál fontos szabály, hogy kislevelű, lassú növekedésű fajtákat válasszunk.

Egy régi bőrönd jó szolgálatot tehet a tündérkert kialakításához Fotó: internet

Tegyük az elkészült alkotást szélvédett, fagyvédett helyre, hogy hosszan gyönyörködhessünk benne. Növénytartónak jó lehet egy csorba bögre, laposabb cserépedény, régi bőrönd vagy faláda. Ha megoldható az edény alját kilyukasztani, azt tegyük meg a megfelelő vízelvezetés miatt, ha nem, akkor az alsó rétegben alakítsunk ki kavicsos réteget, körülbelül az edény magasságnak egyötöd részében. A tündéreket, koboldokat, meselényeket megvásárolhatjuk az interneten, vagy hobbiboltokban, a várat, épületeket, hidat, azaz építményeket pedig elkészíthetjük magunk is kavicsokból, fadarabokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!