Kert

FEHÉRVÁRCSURGÓ A legutóbbi dísznövénykertészeti napokon figyeltünk fel erre a szép növényre. Utánanéztünk, és azt olvastuk róla: mostanában újra divatba jött. Vannak, akik már gyűjtik is a fukszia legkülönfélébb fajtáit.
FEJÉR MEGYE - Hat kategóriában (állattenyésztő, gyümölcs- és szőlőtermesztő, kistermelői családi, szántóföldi növénytermesztő, illetve kertészet és borászat) keresik Az Év Agrárembere díj szervezői az idei legszebb magyarországi birtokot.
FEHÉRVÁRCSURGÓ A Károlyi-kastély parkjában, a legutóbbi dísznövénykertészeti napokon figyeltünk fel egy különlegesen szép, kék virágokat ontó növényre, a mexikói petúniára, amit tévesen olykor kék leandernek hisznek.
FMH-információ - Az idén egy kicsit hamarabb érkezett meg a jó idő, és a szokottnál jóval korábban indult el a rügyfakadás. De azért maradt még egy kis idő elültetni a gyümölcsfacsemetéket. Hasznos tippekkel szolgálunk a tavaszi telepítésekhez.
A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbított határidővel, április 30-ig csatlakozhatnak A legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz a települési önkormányzatok, szervezetek, egyesületek, amelyek A legszebb konyhakerte
Székesfehérvár-Velence – A márciusi erdő már tartogat igazi kincseket és meglepetéseket Fejér megyében is. Frissen szedett, földillatú növényeket hozott beszélgetésünkre Lencsés Rita fitoterapeuta, aki elárulta, melyik zöld kincs mire jó.