Jégkorong

2015.01.09. 21:15

A Fehérvár AV19 kétgólos hátrányból fordítva verte a Dornbirnert

Székesfehérvár – Fordulatos, és rendkívül fontos összecsapást nyert meg péntek este saját csarnokában a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL-ben, a Dornbirner EC ellen.

Bobory Balázs

Körömrágós csatát nyert a Fehérvár – tegyük hozzá, teljesen megérdemelten. Nagyon nehéz lehet azt feldolgozni egy csapat számára, hogy két harmadban is az ellenfél első támadásából gólt kap, ezzel pedig méretes hátrányba kerül.

A fehérváriakkal ez történt, de hihetetlen lelkierőről tett tanúbizonyságot Rob Pallin együttese, és a duplázó Sikorcin Ladislav és Andrew Sarauer vezérletével sikerült behúzni a találkozót, és ezzel közelebb került egy lépéssel az áhított felsőházhoz.

Sikorcin és Benk az egyenlítő gól után a rajongó kisfiúval. Fotó: Koppán Viktor

Az első játékrész még nem adott okot a felhőtlen örömre. Valószínűleg rányomta a játék képére a bélyegét az a tény, hogy a Dornbirn a 2. percben egyből gólt szerzett, amikor először átlépte a felezőt a mérkőzés során, Arniel talált Engstrand hálójába.

A pofontól megszédült a Volán, egy kicsit kóvályogva, „nehéz fejjel" ment előre, de az első húsz percben – maradva az ökölvívó szakzsargonnál – még nem tisztult ki a buksija, nem is sikerült igazi nyomást helyeznie a vendégekre, akik megérdemelt vezetéssel vonultak az első pihenőszakaszra.

Aztán jött a második ütés... A középső periódusnyitányaként D'Aversa kotort be közvetlen közelről egy lecsorgó korongot és máris attól kellett tartani, hogy ezt a találatot már nem heveri ki a hazai társaság...

Sikorcin Ladislav és sortársai szerencsére nem így gondolták, és sokat tettek azért, hogy az ellenfél is padlóra kerüljön. A center előbb Kóger álompasszát, majd Benk előkészítését lőtte a dornbirni hálóba, és máris minden kezdődhetett előlről.

A második harmad második felében az látszott, hogy az osztrákokban sokkal jobban benne maradt a fehérvári két pofon, Lawson kapus talán nem is véletlenül próbálta lassítani a házigazdákat akkor, amikor azzal fordult a játékvezetőkhöz, hogy gondjai akadtak a felszerelésével. A Volán ekkor már egyértelműen mezőnyfölényben játszott, de a vezetést még nem sikerült megszereznie.

Sőt, a harmadik menet elején egy kettős emberhátrányt is át kellett vészelnie a fehérváriaknak, de miután kiegészültek a kék-fehérek, ismét támadásba lendültek. Ezúttal Andrew Sarauer volt az X-faktor, aki két szemet gyönyörködtető góllal segítette a két ponthoz a nagy elánnal játszó Volánt, és utólag már azon sem kell bánkódni, hogy D'Alvise 3-2-nél még egyszer egyenlített.

A Fehérvár nyert, és ismét a legjobb hat közé küzdötte fel magát a tabellán. Vasárnap az egyik nagy rivális, a Villach otthonából kellene elhozni a pontokat, az lenne az igazán nagy bravúr!

A játéknap további eredményei: Vienna Capitals–Linz 4-5 – szétlövés után, Znojmo–Bozen 4-3, Innsbruck–Graz 99ers 1-3, Villach– Red Bull Salzburg 6-5 – szétlövés után, Klagenfurt–Ljubljana 3-2.

Fehérvár AV19–Dornbirner EC 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)

Székesfehérvár, 3406 néző. Vezette: Hofer, Trilar, Nagy, Rakovic.

Fehérvár: Engstrand – Szirányi, Wehrs (1), Marino, Bartalis, Kovács Cs. (1) – Boivin, Ejdepalm, LoVecchio, SARAUER 2, BANHAM (2) – ORBÁN (1), Varga, KÓGER (1), SIKORCIN 2, BENK (1)– Reiter, Hetényi P., Németh, Erdély, Magosi. Vezetőedző: Rob Pallin.

Dornbirn: Lawson – Magnan-Grenier, D'AVERSA 1, D'ALVISE 1 (2), ARNIEL 1 (2), GRABHER MEIER (2) – Crawford, Sertich, Bombach, Blatny, Aquino – Lembacher, Jeitziner, Petrik, Feichtner, Desbiens – Putnik, Samardzic, Achermann. Vezetőedző: Dave MacQueen.Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!