Jégkorong

2014.10.11. 18:36

Fehérvár AV 19 – Dornbirner EC: Slusszpoén a végére!

Székesfehérvár - Véget ért a Fehérvár AV 19 vesszőfutása! A kék-fehérek rendkívül izgalmas harmadik harmad után vesztett állásból fordítottak, és az első EBEL gólját szerző Erdély Csanád találatával négy vesztes meccs után nyertek a Dornbirner EC ellen az osztrák pontvadászat 9. fordulójában.

Káldor András

Fehérvár AV 19 – Dornbirner EC 4-3 (0-0, 1-2, 2-1)

Székesfehérvár, 2319 néző

Vezette: Grumsen (dán), M. Nikolic (osztrák), Haurum (dán), Smeibidlo (osztrák)

Fehérvár: ROBINSON – Ejdepalm, Reiter A., KOVÁCS Cs. 1, Sikorcin, Banham (1) – Wehrs, BOIVIN, Lovecchio 1, Sarauer (1), Marino – Tokaji, Orbán (1), Kocsis, ERDÉLY 1, VINCZE P. (1) - Hetényi P., Kiss D., Benk, Nemes, Magosi 1. Vezetőedző: Rob Pallin

Dornbirn: Madlener – Magnan-Grenier, Sertich, Bombach, ARNIEL (2), DI BENEDETTO 1 (1) - Exelby, D'Aversa (1), D'ALVISE 1 (1), Miller (1), Grabher-Meier 1 - Lembacher, Jeitziner, Petrik, Mairitsch, Desbiens — Samardzic, Häusle, Feichtner, Putnik.   Vezetőedző: Dave MacQueen

Kiállítás: 10 illetve 8 perc

A vége izgalmasra sikeredett: a Volán hősiesen kivédekezte a hátrányt és behúzta a meccset. Fotó: Molnár Artúr

Nem minden ok nélkül, de féltettük Rob Pallin tanítványait. Egyrészt ideje volt már túllépni azon a négymeccses negatív sorozaton, mely kísérte a társaságot, másrészt pedig a tabellára tekintve azzal szembesülhettünk, hogy a hétvégi dupla hazai meccsek után akár a középmezőny elejére is kerülhetnek a kék-fehérek, de ugyanez fordított előjellel a mezőny végére is sodorhatja őket. Ettől függetlenül bizakodóan tekintettek a fehérvári drukkerek a meccs elé, és ahogy a büfében elmondták, másra nem is gondolnak, csak arra, hogy még a rendes játékidőben bezsebelje a csapat a győzelmet. Nem bíztak semmit a véletlenre a vendégek, szinte úgy estek be a mérkőzésre. A Volán játékosai már javában melegítettek, amikor begördültek a csillogó-villogó bordó busszal a csarnok elé. Ekkor kétségessé vált, hogy időben útjára indulhat-e a korong. Végül nem volt semmi gond, és pontban fél hatkor bedobta a pakkot a dán vezetőbíró, Jacob Gmundsen.

Többet kezdeményezett az első percekben a Fehérvár, és a 8. percben nagyon közel kerültek ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. A vendégek hálóőre kissé jobban kimerészkedett kapujából, ezt jól látta meg Andrew Sarauer, aki az üres kapura emelt a kék vonalról, és korongja alig kerülte el a ketrecet.

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, bár a hajrában előbb Jeff Lovecchio lökete zúgott el az üres kapu mellett, majd Garnet Exelbyről pattant majdnem a gólvonal mögé a korong. Ellenben mindez összejött, rögtön az első szünet után 28 másodperccel a Dornbirnnak. Igaz még az első játékrészről áthúzódó emberelőnyben voltak, de Chris D'Alvise-t ez nem akadályozta meg abban, hogy bevegye Josh Robinson kapuját, 10 méteres, jobbszélről eleresztett lövése a kapus bal karja felett bombaként vágódott a felső sarokba. 0-1.

A 28. perc aztán meghozta a várva várt hazai gólt, igaz nem mindennapi körülmények között vette be Magosi Bálint David Madlener kapuját, mivel mindössze egy másodperc hiányzott ahhoz, hogy visszatérjen kiállításáról Frank Banham. 1-1.

Majd megint egy elkerülhető találattal jutottak előnyhöz a Bulldogok. A rövid saroknál ólálkodó Martin Grabher-Meier emelt a hálóba. 1-2.

Sokan még sorba álltak a büfében, amikor megszületett a Volán egyenlítő gólja, Kovács Csabának mindössze 13 másodperc elég volt ahhoz, hogy egy higgadt csel után mattolja Madlenert. 2-2.

Tíz percig tartott a fehérváriak öröme, ekkor Justin Di Benedetto James Arniel passzát ütötte Robinson hálójába. 2-3.

Majd fordítani tudott a Volán! Előbb Lovecchio egyenlített (3-3), majd a fiatal Erdély Csanád első EBEL gólját szerezte, úgy, hogy Vincze Péter lövésébe tette bele a botját, a korong, pedig Madlener mammutja mellett csúszott a gólvonal mögé. 4-3.

A vége izgalmasra sikeredett, mert két percre leküldték Kevin Wehrstet, de a Volán hősiesen kivédekezte a hátrányt, és behúzta a meccset!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!