Jégkorong

2014.08.04. 18:00

Pörgős edzéssel kezdtek a Fehérvár AV19 játékosai

Megkezdte a jeges felkészülést a Fehérvár AV19 hokicsapata. Rob Pallin legénységének bő egy hónapja van a szezonrajtig.

Bobory Balázs

Van annak némi bája, amikor az ember a párás, nyári melegből belép az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba, amely valósággal ráleheli a hűvös levegőt az ajtóban.

Elmúltak azok az idők, amikor a magyar jégkorongozók legjobb esetben is csak októberben mehettek először jégre, az EBEL 2014/2015-ös szezonja szeptember elején kezdődik, addigra pedig topformába kell kerülnie a Fehérvár AV19-nek is.

Éppen ezért nagy a sürgés-forgás a hétfői napon a jégcsarnokban, reggel már az utánpótlás edz a pályán Tyler Dietrich vezetésével, a felnőttcsapat tagjai pedig az öltöző mélyén idézik fel néhány hónapig hanyagolt rituáléikat, és készülődnek a tréningre.

Viszont! - mondja Kéri Rudolf felszerelés-menedzser, miután boldog új évet kívánunk neki, de szinte fel se néz apró, túlzsúfolt birodalmában a sok tennivaló között.

Aztán először Benk Andrással futunk össze, a csapatkapitány-helyettes a konditerem felé igyekszik, hiszen az áprilisi világbajnokság után megműtötték a térdét, ezért jégre még nem mehet.

- Néhány hét, és erre is sor kerülhet, de csak akkor, ha az operációt végző Majzik Ernő áment mond a visszatérésemre. Keményen erősítek, végigcsinálom a rehabilitációt, a műtött lábamra már sikerült visszapakolnom az izmot - mondja Benk András.

Rob Pallin, a csapat múlt héten kinevezett vezetőedzője irodájában beszéli meg segítőjével, Sille Tamással a napi teendőket, de Tyler Dietrichhel is egyeztet.

- Végre elkezdjük a munkát, egyelőre mindig csak egyhetes terminusokban gondolkodom, lépésről lépésre kell haladnunk. Nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam ezt a szép feladatot - fogalmaz Rob Pallin.

Hamarosan felbukkan a Kóger-család is. A fiú, azaz Dániel hosszú idő után újra a Volán játékosként veszi botját, majd még elmondja, hogy nagyon várja a tréninget, és sajnálja, hogy az egy hónapal ezelőtti, Tátrában megtartott edzőtáborozáson még nem lehetett a társakkal.

A támadó elindul a jégre, pár méterrel mögötte az ifjúsági csapattal dolgozó édesapja, István baktat.

- Én adtam volna még magamnak egy évet a tengerentúlon, de Dani a hosszú légióskodás után már nagyon haza akart jönni, és bizonyítani szeretne, mivel az előző szezonja, és a válogatottbeli szereplése sem úgy sikerült, ahogy várta így az albások korábbi remek centere.

A játékosok közben már a jégen köröznek, jó látni, hogy a keresztszalagszakadás miatt fél évet kihagyó Sikorcin Ladislav is szemmel láthatóan teljesen egészséges. Kapuralövéssel kombinált, pörgős, gyors korizásra épülő gyakorlatok szerepelnek a programban, Ocskay Gábor szakosztályigazgató pedig az új légiósokat mutogatja az érdeklődőknek.

- Ott kék mezben, az az alacsonyabb, gyors srác Brandon Marino. Most éppen mellette áll sárgában a jó felépítésű magas bekk, Matt Register. Itt előttünk fehérben a Norvégiából érkező Jeff Lovecchio. Azt a szakállas fiút megismeritek? - mutat nevetve Tokaji Viktorra Ocskay.

Egyedül a svéd védő, Johan Ejdepalm kénytelen civilben figyelni a többieket, ráadásul két napja ugyanabban a ruhában közlekedik, mivel csomagjait sikeresen elkeverte a légitársaság.

A fiatalok is mindent beleadnak, Ocskay Gábor örömmel újságolja, hogy az egyik legnagyobb tehetségnek tartott Erdély Csanád két éves szerződést írt alá, és a nyáron magára pakolt nyolc kiló izmot is, ez nem ártott a korábban vékony dongájú 18 éves centernek

Rob Pallin az edzés folyamán többször is maga köré gyűjti a játékosokat és elmagyarázza , mit kér tőlük, máskor pedig ivószünetet rendel el. Kell is a folyadékpótlás, alaposan megizzadnak Bartalis Istvánék, akik végig frissen, pörgősen, nagy odafigyeléssel végzik a gyakorlatokat.

Minden bizonnyal sokaknak még jól is esett az első jeges edzés, de arra már nem vennénk mérget, hogy péntek délután is ez lesz a helyzet...

Már mindenki a jégen a vezetőedzőt hallgatta, amikor az EBEL legutóbbi szezonjának legjobb kapusa, Hetényi Zoltán rövidnadrágban, térdzokniban, pulcsiban lassú korizásba kezdett, körbe-körbe. Meglepő volt, hogy mindenki más szerelésben figyeli Rob Pallint. Ocskay Gábor elmondta, hogy Hetényi szervezetét két hónapja vírus támadta meg, amely agyvelő-gyulladást okozott a hálóőr szervezetében. Hetényi négy és fél hetet töltött kórházban, de talán hamarosan teljesen gyógyultként visszatérhet a ketrec elé.

Szükség is lesz a kapusra, mivel kollégája, Bálizs Bence aki egyelőre a Fehérvárral készül biztosan távozik a klubtól és szeretne valamelyik északi bajnokságban továbbfejlődni. A Volán így egyelőre Hetényire és Rajnára támaszkodhat.

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!