Jégkorong

2014.07.03. 19:05

Láday Tamást draftolták

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal hátvédjét, Láday Tamást szerdán éjjel draftolták a világ legerősebb juniorligája, a CHL import draftján.

Bobory Balázs

A CHL Kanada legerősebb junior-bajnoksága, és egybehangzó szakértői vélemények szerint világviszonylatban is kiemelkedő a nívója. Az úgynevezett. import drafton a 60 érdekelt csapat 2-2 nem észak-amerikai fiatal játékos játékjogát foglalhatja le. Igazán elit társaságba került tehát Láday Tamás.

Chris Moulton, a játékost kiválasztó Spokane Chiefs személyzeti igazgatója így vélekedett a draft után:

- Tamás testalkata lehetővé teszi, hogy nagyobb termetű csapat legyünk; úgy éreztük, e téren fejlődnünk kell. Nem ijed meg a fizikai játéktól. A testméretéhez képest technikás és mozgékony játékos, aki a korongot is jól továbbítja. Úgy látjuk, hogy számos pozitív tulajdonsága van, amelyek révén a csapatunk is erősödik.

A draft előtt a fehérvári játékosok közül még Erdély Csanádot és Vokla Rolandot emlegették, mint lehetséges kiválasztottat, végül az játékjogukat nem foglalták le.

A hírek szerint mindhárom játékost a székesfehérvári Divízió I/B-s ifjúsági világbajnokságon szúrták ki különböző játékosmegfigyelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!