Jégkorong

2014.03.09. 19:38

Mindig csak kapaszkodtak

Székesfehérvár – Vasárnap az EBEL negyeddöntőjének 2. mérkőzését rendezték az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a Sapa Fehérvár AV19 a HC Bozent látta vendégül.

Bobory Balázs

„A lehetetlen semmiség!” Ez a felirat fogadta a fehérvári játékosokat a drukkerek jóvoltából, akik így akartak extra hitet kölcsönözni a kék-fehéreknek, hogy lehet egyenlíteni a bozeni, hosszabbításos vereséggel végződött összecsapás után. Az Ördögök annyiszor bizonyították már, hogy a megmagasabb csúcsokat is képesek megmászni, most éppen a kőkemény olasz ellenfelet kellett volna meglepni. Azt az olasz ellenfelet, amely lényegében megegyezik egy kanadai alakulattal, a légiósok mellett sok a honosított jégkorongozó, mellettük akad néhány olasz válogatott mutatóba, akik viszont egyáltalán nem lógnak ki, sőt...

A szezon során kétszer is láthattuk Fehérváron, mennyire jó csapat a Bozen, és ezt a vendégek a nyitóharmadban újra bebizonyították. Lényegében nem csináltak semmi különöset, csak kemény, fizikális hokit nyomtak, és kevesebbet hibáztak saját kapujuk előtt, mint a Volán a másik oldalon. A 6. perc elején Ziga Pance váltotta gólra, a harmad egyetlen dél-tiroli emberelőnyét, 0-1, amely után még kedvezőbb helyzetből hokizhatott a Bozen. A fehérváriak mentek előre, akadt is helyzetük, a legnagyobb a játékrész hajrájában Benk előtt, aki 3 méterről, ajtó-ablak helyzetben lőtt mellé. Egyenlítés helyett 23 másodperccel a harmad vége előtt növelte vezetését a Bozen, Egger egy lecsorgó korongot húzott közelről a hálóba, szinte a kapunak háttal állva, 0-2. Bitang rosszkor jött ez a találat, volt miről beszélni a fehérvári öltözőben.

Nagyon paprikás hazai alakulat jött ki a második felvonásra, beszorult a Bozen, melynek eredményeként a 22. percben McGregor üldözte el a pókokat a jobb felső sarokból, 1-2. Izzott a csarnok, futószalagon jöttek a további fehérvári helyzetek, de a szerencse nem állt az albások mellé, nem sikerült az egyenlítés. A harmad második felében aztán fordult a kocka, a Bozen került fölénybe, többször előfordult, hogy egy-egy hazai sor sokáig nem tudott lemenni cserére, ez is fárasztotta a lábakat. Nem sikerült kihúzni a harmadot kapott gól nélkül, egy lendületes vendégakció végén Piché emelt fonákkal a hálóba Hetényi válla felett, 1-3, újra elhúzott a Bozen.



Hosszú hajrát kellett nyitnia a Volánnak az utolsó periódusban, ha nem akarta elbukni ezt a találkozót és úgy tűnt, frissebb is a házigazda ellenfelénél, de Sertich közeli lövése elakadt Hüblben, majd Mihály szólója után is szerencséje volt a bozeni kapusnak. A 48. percben Sarauer már nem hibázott, késleltett kiállításnál hat volános rohamozott, a kanadai center pedig gyönyörűen oldotta meg ziccerét, 2-3. Amikor már azt hittük, sikerül visszakapaszkodni, ismét beütött a krach, a 49. percben Oberdörfer ártalmatlannak tűnő kék vonalról eleresztett lövése pihent meg a hálóban, 2-4. Ezzel elment a hajó, a hátralévő tíz percben – bár mindent megpróbált – már nem tudott közelebb férfkőzni ellenfeléhez a Volán. A Bozen újabb győzelmével 2-0-ra vezet a sorozatban és kedden hazai pályán játszik. Vasárnap a helyzeteivel jobban sáfárkodó csapat nyert, de még mindig nincs semmi lefutva...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!