Jégkorong

2012.09.08. 18:52

A felnőtt nyitány után jöhet a (jobb) folytatás

Székesfehérvár – Szombaton a Sapa AV19 jégkorongozói megkezdték hosszú menetelésüket az EBEL-sorozatban. Szombaton meg az U20-as csapat folytatta a második fordulóban a „legöregebb” korú utánpótlás nemzetközi versenyét.

Silye Sándor

Pénteken este nagy várakozás előzte meg a jégkorong ünnepét. Már hogyne, hiszen megható pillanatokkal kezdődött a csata, hiszen a fehérvári hoki ikont, Palkovics Krisztiánt búcsúztatták, aki 29 évet hagyott maga mögött a jégcsarnokban. A Sapa Fehérvár AV19 mérkőzés  első harmadának a szünetében pedig Ocskay Gábort tapsolta meg a sok néző abból az alkalomból, hogy nemrég állami kitüntetésben részesült. A majd 3 ezer ember győzelemre éhesen várta a Sapa-Medvescsak Zagreb nyitó meccset, de csalódniuk kellett, mert az összeszedettebbnek, frissebbnek tűnő „Medvék” 4-2-re nyertek.

A meccs után a fehérváriak legjobbját, Vas Márton kértük meg arra, értékelje a 60 percet.

- Nem voltunk tompábbak ma a Medvescsaknál, de tény, ellenfelünk szerencsésebbnek mondhatta magát. De az is gaz, nekünk csak villanásaink voltak, nem tudtuk folyamatosan azt játszani amit akartunk - mondta a csatár.

- Nem okozott görcsöt, hogy Palkovics Krisztián, Ocskay Gábor ünnepét, illetve az EBEL-nyitányt széppé akarták tenni?

- Sportolók vagyunk, így egy dologgal kell foglalkozni, azzal, hogy nyerjünk. Ünnepelni meg ráérünk a végén.

-Vasárnap Bécsbe mennek. Nem lesz könnyű dolguk

- Persze, de lehet javítani, nyerni. Ez a cél! Csak sokkal keményebben kell dolgoznunk az eredményesség érdekében. És ez a lényeg!

Szombaton a fiatalok a szlovák Znojmo legénysége ellen léptek jégre. A házigazdák szerdán 8-2-re elpáholták a Vienne Capitals jövőjét, míg a Znojmo 7-3-ra nyert az LA Stars St. Pölten  ellen. A fehérváriak Rajna – Hetényi P. (1), Varga (1), Németh 1 (1), Vincze (1), Tóth G. 1 – Rusk, Korbuly, Pillok (1), Szabó, Erdély  2 – Arany, Reiter, Reisz, Sofron A. (1), Hamvai 1 – Pados, Csiki 1, Dósa 1 (1), Sárpataki, Pukli (1) – jól kezdtek, és 5 perc alatt két gólos előnyt szereztek, közben kihagytak ugyannyi idejű kettős emberelőnyt. Majd ugyanekkora hátrányt is kivédekeztek.

Az 5. percben Erdély szerzet vezetést, majd a 6. percben Németh növelte az előnyt. És ha nem véd a szlovák Helesics parádésan, negyedóra alatt eldőlt volna a csata. Az újabb  kettős emberelőnyt az utolsó másodpercben csak kihasználta a csapat, Erdélyi második góljával lett három ide.  A középső szakaszban is három hazai gól hatott,  Hamvai, Tóth Gergő, Csiki volt az örvendezők sorrendje. Az utolsó 20 perc annyi izgalmat tartogatott csak, megőrzi-e kapuját gól nélkül a Sapa, és növeli az előnyt, vagy sem? A házigazdák találtak (Dósa), a szlovákok süllyedtek. A Sapa ifjai második K. O. győzelmüket aratták  a kiállításokkal tarkított meccsen (összesen 72 percig ült valaki a padon ). A húszévesek ma St. Pöltenben játszanak.

A végeredmény: Sapa Fehérvár AV19-HC Orli Znojmo  7-0  (3-0, 3-0, 1-0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!