Jégkorong

2011.03.14. 10:06

Kedden rajtol a jégkorong ob I elődöntője

A Vasas-Dunaújváros és a Miskolc-Fehérvár párharcokkal kedden rajtol a jégkorong ob I elődöntős sorozata, a fináléba kerüléshez három győzelem szükséges.

MTI

A Vasas a középszakaszban háromból háromszor verte az Acélbikákat, otthon 5-2-re és 2-0-ra, Dunaújvárosban pedig 4-3-ra diadalmaskodott. Utóbbi meccsen a hazaiak már 3-0-ra vezettek, mégis kikaptak. A Dab.Docler csak akkor juthat tovább, ha legalább egyszer nyer a káposztásmegyeri Jégpalotában, és erre már kedden lehetősége nyílik, bár a fővárosi gárda számít esélyesebbnek.
A másik ágon története legnagyobb sikereként a Miskolc bejutott az elődöntőbe, és a kiírás értelmében élvezi a hazai pálya előnyét az osztrák ligából átkerült Sapa Fehérvár AV19 ellen. Ezzel együtt a fehérváriak az esélyesek még akkor is, ha – szintén a bajnoki kiírás alapján – nem állhatnak fel teljes kerettel, hanem gyakorlatilag a légiósaik nélkül kénytelenek helytállni. Vagy ha bevetik a külföldieket, akkor egy speciális, játékosokra vonatkozó maximalizált pontérték alapján nem tudják feltölteni a teljes létszámot az adott meccsre, vagyis nem tudnak kiállítani négy teljes támadósort, ezzel pedig az esetleges kifáradást kockáztatják.
Az elődöntő ezen a héten végigfut. Kedden, szerdán, pénteken és ha szükséges szombaton és vasárnap lesznek meccsek váltott helyszíneken.
Aki előbb eléri a három győzelmet, bejut a döntőbe. Idén nem lesz bronzcsata, amelyik együttes nem kerül be a fináléba, és előbb végzett a középszakaszban, az a harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!