Jégkorong

2010.08.22. 13:16

Ennél sokkal többet várnak a szurkolók

Székesfehérvár - Az ötödik felkészülési mérkőzésén komoly vereséget szenvedett a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata itthon.

Bobory Balázs

A kék-fehérek szombaton este a nyáron tovább erősítő, szintén EBEL-tag Medvescsak Zagrebet fogadták. Ted Sator, a horvátok vezetőedzője, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyugodtan sétálhatott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban klubjátékosai teljesítménye láttán, az amerikai szakember nem a kispadról, hanem a lelátóról figyelte az eseményeket, minden bizonnyal így jobban átlátta  a csapatrészek mozgását, hibáit, erényeit.
A Medvescsak 6-1 (2-0, 4-0, 0-1) arányban nyerte a felkészülési mérkőzést. Amíg a horvátok könnyed gólokat szereztek, addig a hazaiak fogcsikortatva dolgoztak ki lövőhelyzeteket, a nagyobb ziccerek tekintetében is komoly volt a vendégek fölénye. A Sapa védekezése megint sok kívánnivalót hagyott maga után, akadt olyan emberhátrányos horvát találat, amikor két kipattanó után, harmadszorra vették be Satosaari hálóját, a fehérváriak így sem értek oda a lecsorgókra.
A harmadik harmadban Palkovics Krisztián bombagólja volt a kevés hazai örömforrás egyike, egyébként a szurkolók közül sokan a csalódottságuknak adtak hangot.
Új az edző, új a taktika. Ulf Weinstock három hete dolgozik a magyar bajnokkal, keresi, kutatja a legjobb összeállítást, de egyelőre nem fényes a szereplés. Legyen azoknak igazuk, akik azt mondják: ez még csak az előszezon, nem most kell jól játszani! Jeleket azért már  ideje  lenne látni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!