Horoszkópok

2014.10.27. 17:35

5 nemzetiségi önkormányzat hétfőn már megalakult

Székesfehérvár - Az önkormányzati választásokkal egyidőben zajlott a nemzetiségi önkormányzati választás is.

Tribolt Lajos

Hétfőn Székesfehérváron a létrehozható hatból öt nemzetiségi önkormányzata tartott alakuló ülést és választott elnököt, elnökhelyettest. Az öt testület:

Horvát: Bálint Károly (SZTLE), Jakubek Tiborné (SZTLE ) elnök, Nagy István (SZTLE).

Lengyel: Solymossy Zoltán Lászlóné (BEM EGYESÜLET), Straszewski Andrzej Bernard (BEM EGYESÜLET) elnök, Tánczosné Minda Marianna (BEM EGYESÜLET).

Német: Kissné Skultéty Viktória (FM NÉMET ÖNK SZÖV) helyettes, Peresztegi-Nagy Györgyné (FM NÉMET ÖNK SZÖV) elnök, Szikoláné Feczkó Éva (FM NÉMET ÖNK SZÖ).

Örmény: Gevorkjan Levon Szandrojevics (ARMÉNIA-KILIKIA-ÖIE), Gevorkjan Szuzanna Levonovna (ARMÉNIA-KILIKIA-ÖIE), Kazarjan Knar Aszaturovna (ARMÉNIA-KILIKIA-ÖIE) elnök.

Szerb: Csepeli Attila Gyula (NHKE LÓRÉV), Jakab Csilla (NHKE LÓRÉV), Sándorovits László (NHKE LÓRÉV) elnök.

A német nemzetiségiek: Szikoláné Feczkó Éva (b), Peresztegi-Nagy Györgyné (elnök), Kissné Skultéty Viktória (helyettes). Mellettük a kép jobb szélén Pápai Erzsébet főosztályvezető

A roma nemzetiségi önkormányzat is megalakulhat a jogorvoslatok lezárása után. Kedden 10 órakor a díszetermeben veszik át a megbízóleveleket és teszik le a hivatali esküt, s utána tartják az alakuló ülést.

A roma nemzetiségi önkormányzat a többiektől eltérően négytagú lesz, mivel a választások kiírásakor a nemzetiségi névjegyzékben több mint százan szerepeltek, s a jogszabály erre az esetre négytagú testületet ír elő.

Összesen tehát hat nemzetiségi önkormányzat lesz, kevesebb mint korábban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!