Hírek

2013.05.02. 15:18

Zaklatók a pláza előtt - erősebb rendőri jelenlét kellene

Székesfehérvár - Falhoz nyomják a gyerekeket, zaklatják az időseket a pláza előtti téren - emelt szót a közgyűlésen Mező Balázs a jelenség ellen. A rendőrség és a város komolyabb ellenőrzést ígér.

Házi Péter

-  A bandába verődött suhancok falhoz nyomják a gyerekeket, értékeiket elveszik, az idősebbekbe is belekötnek. Az elmúlt időszakban a korábbinál is több ilyen panasz érkezett hozzánk,  már a Palotai kapu téren és a János vitéz parkban is tudunk ilyen atrocitásról. Ezért  alapszervezetünk felajánlja egy térfigyelő kamerát telepítését  a pláza előtti területre, hogy az ilyen eseteket meg lehessen fékezni -  a városi közgyűlés legutóbbi ülésén Mező Balázs jobbikos képviselő beszélt erről, aki kérdésként feltette: mit tesz az önkormányzat és a rendőrség az egyre súlyosbodó probléma megszüntetése érdekében?

Több ezer ember fordul meg a pláza környékén naponta, nem véletlen, hogy ez egy jó "vadászterep" (Fotó: Nagy Norbert)

Nagypál Róbert, az önkormányzat közterület-felügyeletének irodavezetője  elmondta: a napokban a  rendőrkapitányság közbiztonsági főosztályvezetőjével és a közterület-felügyelőkkel bejárást tartottak,  többen oda is jöttek hozzájuk, sűrűbb megjelenést kérve, hogy a molesztálás megszűnjön. A múlt hétfő óta a főosztályvezető elmondása szerint megduplázták az itt dolgozó közterület-felügyelők számát, egy páros folyamatosan jelen van a környéken. Azt kérik a rendőrségtől, ők is vegyenek részt a fokozottabb ellenőrzésben. Cser-Palkovics András polgármester pedig kiemelte, a napokban találkozott a rendőri vezetéssel, ahol azt a kérést fogalmazta meg, a rendőrség dolgozzon ki egy szakmai javaslatot, miként lehetne a város nagy forgalmú gócpontjaiban elérni a folyamatos rendőri jelenlétet. Ha ehhez a rendőrségnek pénzre van szüksége, az önkormányzat ebben is igyekszik anyagi segítséget nyújtani.

- Szigorított biztonsági őrzésre tértünk át, biztonsági őreink segítségével megerősített belső járőrözést tartunk, de az épületen kívül még kevesebb a jogosítványunk. Ugyanakkor már e rövid idő alatt is azt tapasztaltuk, hogy a több közterület-felügyelőnek köszönhetően visszaszorulni látszanak a problémák - mondta lapunknak Vámos Zsolt, az Alba Plaza igazgatója.

Az FMH kérdésére, miszerint mit próbál tenni a rendőrség az ügyben, Kiss. Z. Edward sajtóreferenstől azt a választ kaptuk: "ezidáig is kiemelt figyelmet fordított rendőrség erre a területre. A jogsértések ellen kollégáink a törvények adta lehetőségekkel felléptek, azokat szankcionálták. Azon viselkedési formákkal szemben, amik törvényt nem sértenek, azonban nincs lehetőségünk intézkedni. ... A polgármesterrel folytatott egyeztetés során a  város és a rendőrség álláspontja teljesen azonos volt, keressük a további lehetőségeket, amelyek alapján a szubjektív biztonságérzet javulhat a környéken."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!