Hírek

2013.11.27. 18:40

Kerekedik a gyűrű

A 8-as főút felújításának első lépéseként tavasszal kezdődik a várost elkerülő út harmadik ütemének építése.

Klecska Ernő

A kétszer kétsávos új, 7 kilométeres elkerülő lehetővé teszi majd, hogy a város határában, a Városkapu Üzletközpontnál a járművek lekanyarodjanak az M7-es autópálya felé és nem kell az Új Csóri úton, a körforgalmon keresztül hajtani - jelentette be tegnap Cser-Palkovics András polgármester, Törő Gábor útügyi miniszteri biztos, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Szigli István, a Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője és Loppert Dániel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

A 8-as út felújítása Herendig tart majd, melynek keretén belül tavasszal elkezdődik a Várpalotai elkerülő építése is. A közel gyorsforgalmi minőségű út elkerüli Hajmáskért és Veszprémet is.

A munka Fehérvárnál jövő márciusban indul, a nyertes vállalkozói konzorciumnak 32 hónap alatt kell befejeznie azt befejeznie. Ezzel egy időben a 62-es számú út felújítása is folytatódik, ennek során Székesfehérvár és Dunaújváros között 11.5 tonnásra erősítik a burkolatot.

A seregélyesi és a szabadegyházai elkerülő és a megerősítés eredményeként kialakul egy olyan Veszprém-Székesfehérvár- Dunaújváros útvonal, amelyet később Kecskemét terveznek tovább fejleszteni - közölte Loppert Dániel.

A Balaton és Fehérvár között nyáron az M7-esről is elvezetheti a forgalmat az új útszakasz és a Csóri úti körforgalomban is megszűnhetnek az óriási dugók. Sokszor elhangzott már ígéretként, hogy elkészül az elkerülő harmadik üteme, de kormányváltáskor kellett szembesülni a ténnyel, hogy 2020 utánra volt tervezve -mondta Cser-Palkovics András.

A város polgármestere kiemelte: ez is egy újabb eredménye az augusztusi kormányülésnek. A feketehegy-szárazrétiek számára létfontosságú ez a nagyberuházás, amely lehetővé teszi, hogy a rengeteg kamion elkerülje végre városrészüket, de biztos vagyok benne, hogy a belső városrészek forgalma és környezeti terhelése is csökkenni fog ezáltal - tette hozzá.

Törő Gábor országgyűlési képviselő, útügyi miniszteri biztos kiemelte: Fontosnak tartom ezt a beruházást, mert a vidékről érkezőknek úticéljuk eléréséhez nem kell áthaladniuk a városon. A politikus szerint hamarosan sor kerülhet a móri 81-es megerősítésére is, mert a kormányzati tervek között szerepel ugyan az áldatlan állapotú út négysávúsítása, de addig is közlekedni kell valahogy.

Az új kikerülő-szakasz révén nyugalmasabbá és biztonságosabbá válik a városrészben lakó emberek mindennapi élete - mondta Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

Az új út a városrész közlekedési problémáinak megoldását nagyban segítené, emellett a város belső forgalmán is könnyíteni fog és a közép-dunántúli régió egyik fontos útszakasza lesz - fogalmazott Szigli István, a feketehegy-szárazréti településrész önkormányzati képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!