Hírek

2014.07.14. 16:25

Mártírok útja: már lámpa is nehezíti az akadálypályát

A teherautó sofőrje hangos anyázások közepette próbál néhány centit visszatolatni, hogy a szemből jövő busz elférjen mellette. Olyan a Mártírok útja, mint egy akadálypálya, amelyet mostantól jelzőlámpa is nehezít.

Házi Péter

- Nincs akkora gond itt. De csak azért, mert az autósok már megtanulták, hogy ha kedves az életük, messzire elkerülik a Mártírok útját. Eddig a vasút felé eső oldalon ment a forgalom, most átették a másik oldalra, de beletettek még egy nehezítést: egyszerre csak egy irányba mehetnek az autósok, egy jelzőlámpa az úr - mondja a Zrínyi utcában lakó Németh Béla, aki szerint abban is van jó, hogy a fél városrész forgalma az ablaka előtt megy el: a háza előtt állnak meg a buszok, így most imád buszozni.

Busszal, teherautóval komoly lavírozás szükséges, hogy elférjenek a szemből érkező autósok mellett (Fotó: Házi Péter)

Mostantól egyébként már tényleg csak a mazochisták menjenek autóval a Mártírok útja irányába, ugyanis a Kinizsi és a Madách utca közti 170 méteres szakaszon a már említett jelzőlámpa engedi váltakozó irányokban a forgalmat és persze továbbra is teljes útzár van a vasútállomás és a Zrínyi utca közötti 400 méteres szakaszon.

- A Mártírok útja alatt vezető csapadékcsatorna egyik szakaszát az önkormányzat önerőből építi, ennek a 800 méteres szakasznak a műszaki átadása a napokban megtörtént, így most megkezdődhet az útépítési munka a Mártírok útja vasútvonal felé eső oldalán, a Kinizsi és a Madách utca között is. Emiatt viszont szükséges a jelzőlámpás irányítás - mondta a feol.hu kérdésére Rákos József, a munkálatokat végző konzorcium szakembere, akitől azt is megtudtuk, a Béke tér és a Zrínyi utca közötti szakaszon ugyancsak elkészült a csapadékcsatorna, de az átadása még nem történt meg. Itt egyébként a laikus számára is értelmezhetően zajlik az aszfaltozás (ez persze még nem a kopóréteg, az majd csak később jön.)

Lapunk kérdésére, miszerint megvalósítható-e az a korábbi elképzelés, hogy július végén újra visszaengedik a buszokat a Mártírok útja teljes szakaszára, a szakember annyit mondott, ez ügyben még egyeztetni kell, a legfontosabb cél az, hogy iskolakezdésre az autósok is használhassák a teljes szakaszt.

Két hét és kezdődik a Fezen: Sokan szoktak a Mártírok útján parkolni, erre most nem lesz lehetőség. Információink szerint a fesztivál idején minden nap 16 és 24 óra között teljesen lezárják a Mártírok útja Zrínyi és Madách utca közti szakaszát, csak a buszok jöhetnek majd be. A kórháznál és az Intersparnál, vagy a Takarodó úton lévő parkolókat (ez fizetős lesz) használhatják az autósok. A gyalogosok sem jöhetnek a vasútállomásról a Mártírokon, ők a Lövölde-Erzsébet-Zrínyi utca útvonalat használhatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!