Hírek

2014.08.06. 18:20

Nyugdíjba vonul a korábbi vezető, bemutatkozott az utódja

Székesfehérvár - Új vezetője van a szárazréti óvodának. Az intézmény is megújul, 200 négyzetméterrel bővül. és nyeregtetőt kap.

Szabó Zoltán

Mindezt Szigli István, a településrész önkormányzati képviselője jelentette be tegnap Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban tartott tájékoztatón. Elmondta, hogy a nyugdíjba vonuló Rab Dénesnét Vértes Mónika váltja az intézmény élén. Az új vezető pályázatát egyhangúlag támogatta a fehérvári közgyűlés. Megújul az óvoda is, tornateremmel, közösségi térrel bővül, közel 90 millió forintot fordítanak erre. Az eső ugyan közbeszólt, de a belső munkák megkezdődhetnek, az új szárny rövidesen elkészülhet, a nevelési év kezdetére egyébként szeretnék átadni az épületet.

A leköszönő, nyugdíjba vonuló, de szakmai segítségét, támogatását ezentúl is felajánló Rab Dénesné megemlítette: 43 évet dolgozott óvónőként, és 29 évig volt szárazréti óvoda vezetője. Jó közösség kovácsolódott ott, sok segítséget kapott a sikeres munkához. Álmai most teljesülnek a felújítással-bővítéssel, amelynek révén talán a szárazréti lesz az egyetlen olyan székesfehérvári óvoda, amely külön tornateremmel büszkélkedhet.

Utódjától, Vértes Mónikától megtudtuk: 14 éve óvónő, és 3 éve dolgozik a szárazréti óvodában. Nagyon jó közösségbe került, könnyen befogadták, és elődje javaslatára pályázta meg a vezetői tisztséget. Célja az, hogy a megújuló, kibővülő intézményt minél jobban és változatosabban kihasználják. Szabadidős programokra, közösségi rendezvényekre, szakmai találkozókra, továbbképzésekre, hiszen a nagyobb térben többen elférnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!