Hírek

2016.07.07. 19:20

Tizenhét évvel később

Székesfehérvár - A rendőrök vádemelést javasoltak a napokban azzal a nővel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy 17 évvel ezelőtt megölte újszülött gyermekét, majd a szeméttárolóba dobta.

Buthy Lilla

A nő, amikor 17 évvel ezelőtt a József utcai konténerbe vetette gyermekét, éppen 17 éves volt. A halott kislányt akkor a nyomozók Pilinszky Emesének nevezték el, a helyszín miatt: 1998-ban ugyanis egy Pilinszky téri szeméttárolóban találták meg a csecsemő holttestét. A Zsaru magazin részletesen beszámolt arról is, hogy a babát ágyneműbe és reklámszatyorba bugyolálták, szájába gyerekzoknit tömtek.

Győrfi Emese őrnagy: B. Katalin részben beismerő vallomást tett Fotó: police.hu

Akkor kétséget kizáróan nem sikerült azonosítani az elkövetőt, a rendőrök fél év után kénytelenek voltak lezárni az ügyet. A döglött akta azonban sosem hagyta nyugodni a nyomozókat. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a büntetőeljárások felülvizsgálata során 2015-ben tárt fel olyan adatot, amely alapján egy 1999-ben lezárt büntetőeljárás folyamatba helyezését kérte az ügyészségtől. A nyomozás során a rendőrök azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki az asszonyt, akit október elsején, napra pontosan 17 évvel a csecsemőgyilkosság után fogtak el.

Győrfi Emese őrnagy elmondta, a többgyerekes családanya - akit megviseltek ezek az évek, és megbánta a tettét - rezignáltan annyit kérdezett a lakásán kopogtató rendőröktől: Mit kaphatok én ezért? - Az idő múlásával a tudásunk csak gyarapodik, ma már sikerülhet az, ami akkor nem - fogalmazott korábban az osztályvezető, Bátai László rendőr alezredes, akinek három olyan ügye is volt az évek során, amelyben többször is a kezébe kerültek a néhol már megsárgult iratok, ez volt az egyik.

A nyomozók a napokban befejezték a nyomozást, és az illetékes ügyészségen vádemelést javasoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!