Hírek

2014.07.30. 17:24

Tavaszra felépül Abán az új mentőállomás

Aba – Az ünnepélyes alapkőletétellel szerdán jelképesen elkezdődött az új mentőállomás építése a településen.

Hajnal Csilla

Ha munkáskezek még nem is szorgoskodnak az új mentőállomás számára kijelölt telken, a beruházás már elkezdődött: a közbeszerzési eljáráson túl van a projekt, hamarosan megkötik a szerződést is a kiválasztott kivitelezővel  – tudtuk meg  az ünnepségen az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától. Burány Béla elmondta: jövő tavaszra készen lesz az állomás, amellyel 26 ezer emberhez jutnak közelebb a mentők, hiszen közelebbről indulhatnak  majd  a segítségre szorulókhoz. Két új autó áll Abán szolgálatba, amelyek közül az egyik 24, a másik 12 órában fut minden nap. Az állomáson 13 szakember dolgozik majd, az ő  kiválasztásuk is elkezdődik hamarosan.

Balról Kossa Lajos polgármester, Dancs Norbert, a fehérvári járási hivatal vezetője, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Burány Béla, az OMSZ főigazgatója. Az alapkövet letették, kezdődhet az építkezés. Fotó: Koppán Viktor

A tényleges építkezés szeptemberben indul, a beruházás 101 millió forintba kerül. Az abai mentőállomás – amely minden szempontból megfelel majd a 21. században elvárható feltételeknek –  egyike annak a 22-nek, amelyek megépítése  az uniótól elnyert forrásnak köszönhető. A 11 és fél milliárd forintból felújításokra is  jut, új mentőautókat is beszerzett az OMSZ és a szervezetfejlesztés, képzés  feladataira is fordítanak ebből az összegből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!