Hírek

2013.09.07. 17:13

Szent Adorján napja Baracskán: idén hatvan éves az intézet

Baracska – A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-vel közösen ünnepelte szombaton Szent Adorján napját. Az eseményen találkoztak a büntetés-végrehajtás nyugdíjasai is.

Tihanyi Tamás

Bemutatók sora szórakoztatta a rendezvény résztvevőit: bizonyították tudásukat a lovasok, a büntetés-végrehajtás akciócsoportjának és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak a kutyás szakemberei, volt önvédelmi bemutató, különböző zenekarok játszottak, szerveztek ulti és főzőversenyt is. (Idén a tizenhárom induló közül a legfinomabb ételt Vörösné Szalai Krisztina és csapata készítette el, Bayar Khosbayar hagyományos mongol étele pedig különdíjas lett.)



A gyerekek sem unatkozhattak, hiszen számos érdekes elfoglaltságot találtak ki számukra az arcfestéstől a lufihajtogatáson át a tűzzsonglőr fellépéséig. Milyen egy tűzoltó, egy rendőr, vagy egy rabszállító autó? Erre a kérdésre is választ kaphattak a fiatalok. A pázmándiak hozták el termékeiket, szerveztek légpuskalövészetet és megnyílt a rock kocsma is a parancsnoki épületben. Magát a zárt intézetet szervezett formában lehetett meglátogatni.

A büntetés-végrehajtás 1996-óta tartja szakmai ünnepének Szent Adorján napját, szeptember 8-át.  Baracskán különösen volt ok ünneplésre, hiszen az intézet ebben az esztendőben lett 60 éves: 1953-ban alapították a baracskai börtön munkahelyet akkor még csupán öt foglárral és 70 fogvatartottal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!