Hírek

2014.12.03. 18:35

Segítség az ünnepekre - Megjelent 13. receptkönyvünk

A Vendégváró ételek könyve a tizenharmadik a sorban. Megjelenését - mint mindig - olvasóinknak köszönhetjük.

Sebestyén Lilla

A Pannon Lapok Társasága legutóbbi receptversenyén csaknem kétszázan vettek részt, és megközelítőleg ezerötszáz receptet küldtek be. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a Fejér megyeiek is kivették részüket a feladatból. Negyvenen mérették meg magukat, és több mint háromszáz ételleírást juttattak el hozzánk, ezzel is gazdagítva a nemrég megjelent Vendégváró ételek könyvét, melyben a mártogatósok, szendvicsek, partifogások és italkorcsolyák is kiemelt helyet kaptak. Így nagy segítségül szolgálhat az ünnepek közeledtével.

A sikeres beküldőket most is meginvitáltuk szerkesztőségünkbe, ahol Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztője, Kunstár Csaba köszöntötte őket, és adott át mindegyiküknek egy tiszteletpéldányt.

– Kincs, nem csak a könyv maga, hanem a számos beküldő is. Hiszen nem csak olvassák a Hírlapot, hanem segítik is a munkánkat. A kiadvány megint csak nagyon igényes lett, és ez az önök érdeme – hangsúlyozta Kunstár Csaba a találkozó elején, majd egyesével átadta a megérdemelt tiszteletpéldányokat a jelen-lévőknek. A többség már rutinosan lépdelt ki az asztalhoz, de sikerült felfedezni a tömegben olyat is, aki most először küldött be hozzánk receptet. – Egy nagyon egyszerű melegszendvicset ajánlottam. A kiflit ki kell belezni, és főtt tojással, sajttal vagy sonkával kevert besamelmártással megtölteni, majd mehet is be a sütőbe. Egyszerűen isteni. Én mindig ezt csinálom, ha vendégek jönnek hozzánk, vagy nem tudok mit kitalálni vacsorára – árulja el Brajnovits Jánosné, aki azt is elmondta, már régóta szemezett a receptversennyel. Szerencsénkre a szerkesztőségünkbe látogató háziasszonyok és egyben hobbi szakácsok kóstolót is hoztak. Halenár Istvánné például sajtos chipsel vendégelt meg bennünket és társait, amit a Vendégváró ételek könyvében is megtalálnak.

– Nagyon figyelek arra, hogy amit készítek, az minél egészségesebb legyen. Ebben a sörkorcsolyában is azt szeretem, hogy kevés liszt kell hozzá, és a sajt az, amitől picit megpuffad. Előnye, hogy nem kell rögtön fogyasztani, eláll jó pár napig – meséli olvasónk, aki kifejezetten örült, hogy a Pannon Lapok Társaságának tizenharmadik receptkönyvében a reformkonyha ételei is hangsúlyos helyet kaptak. Például ilyen különlegesség Baricza Tiborné egyik receptje, ő ugyanis egy remek cukkinitócsnit ajánl almás mártogatóssal. Mint mondja, a mártogatósnak rendkívül különös az ízvilága, hiszen tormával, túróval és tejföllel készül, melyek kiemelik az almát.

– Két éve leltem rá egy hasonló receptre, amit aztán át-alakítottam a saját szájízem szerint – mesél a hölgy, aki már tizenegy megjelenéssel büszkélkedhet.Sokaktól hallom, hogy maguk alkották meg a bekerült recepteket, és legalább ennyitől, hogy a családi szakácskönyv egyik kincsét osztották meg a nagyvilággal. Egy biztos, a Vendégváró ételek könyve egy igazán remek mankó lehet az ünnepekre, ha valami újat és jóízűt szeretnénk rakni az ünnepi asztalra, legyen szó salátáról, hideg-tálról vagy egy kis csipegetni valóról. De ha komplett menüsort szeretnénk, annak sincsen semmi akadálya, a receptkönyvek ugyanis megvásárolhatóak az ügyfélszolgálati irodáinkban, és a kézbesítőktől is beszerezhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!