Hírek

2013.10.17. 13:29

Segített a nyilvántartás, meglett a lopott bicikli Bicskén

Bicskén nemrég nyilvántartásba vették a kerékpárokat, így könnyebb volt rábukkanni egy szerdai kerékpárlopás tettesére is.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bicskei Rendőrkapitányság néhány héttel ezelőtt figyelemre méltó ötlettel állt elő. Meghirdették a kétkerekű járművek nyilvántartásba vételét abból a célból, hogy az esetlegesen eltűnő járműveket a későbbiek során könnyebben lehessen azonosítani.

A kezdeményezésre sok bicskei lakos elvitte kerékpárját, melyeket akkor a rendőrök lefényképeztek és felírták alvázszámukat is.

Így tett az a bicskei férfi is, akinek kerékpárját október 16-án reggel lopták el a Kossuth téren. A rendőrségre este érkezett jelzés, mely szerint a Kossuth térről ellopott kerékpár a Rigó utcában található. A nyomozók a helyszínre mentek és a rendelkezésre álló fénykép és lista alapján teljes bizonyossággal azonosítani tudták, hogy ez az a kerékpár, mely reggel eltűnt.

A rendőröknek sikerült azt is megállapítani, hogy ki volt az, aki a kétkerekűt a tulajdonostól ellopta. Az egyenruhások ezután elfogták és előállították O. Krisztián 19 éves helyi lakost, akit a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását is - közölte csütörtökön a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!